Hirdetés
Hirdetés

Trump megpróbálja megmagyarázni a szarfészkezést

2018. január 12., 14:49

Ordenáré kifakadása után Trump a Twitteren magyarázkodik - azt állítja, nem pont ezt a kifejezést használta.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

MTI/EPA/Rick Musacchio
MTI/EPA/Rick Musacchio

"Miért mindenki a szarfészek országokból jön hozzánk?" Ezt vágta oda az Egyesült Államok elnöke a bevándorlásról folytatott vitában a Fehér Házban politikustársainak, utalva a természeti katasztrófák elől Haitiból és Salvadorból, illetve az afrikai országokból az USA-ba menekülőkre. Még azt is hozzátette, hogy milyen jó lenne, ha inkább olyan országokból jönnének a bevándorlók, mint mondjuk Norvégia.

Az idézet villámgyorsan bejárta az amerikai és világsajtót, nem gyakori, hogy a szabad világ első számú vezetője ilyen mélységekbe ereszkedjen le. Trump később a Twitteren próbált magyarázatot találni az alpáriságra. Egyrészt azt írta: keményen fogalmazott a találkozón, de nem ezeket a szavakat használta.

Hirdetés

Másrészt pedig igyekezett megmagyarázni, miért is borult ki az asztalára tett javaslattól. A gyermekként, szüleikkel érkezett illegális bevándorlók helyzetét rendezni hivatott törvényhozási javaslatról egyeztettek, és egyáltalán nem volt elégedett vele; "nagy visszalépésnek" nevezte. Azt írta a terv nem biztosított volna elég pénzt a határon építendő falra, rontott volna a vízumlottón és az általa "láncbevándorlásnak" nevezett jelenségen.

"Így az Egyesült Államok kénytelen lett volna sok embert befogadni olyan országokból, ahol magas a bűnözés és nem jó a helyzet, de én egyéni érdemeken alapuló bevándorlási rendszert akarok."

A bevándorlók gyerekei sem maradhatnak?

A DACA a kitoloncolástól véd jelenleg több mint 800 ezer fiatalt az Egyesült Államokban, többségében mexikói és latin-amerikai gyerekeket. Őket a köznyelv a dreamer (álmodó) generációnak nevezi, és a gyerekek egytől-egyig az Államokat tartják a hazájuknak, épp csak hivatalos papírjuk nincs erről, ugyanis együtt érkeztek a bevándorló szüleikkel. Trump most mindenáron ki akarja dobni őket >>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kemény vád Putyin ellen – folytathatja-e a kormányzást az orosz elnök?

Kemény vád Putyin ellen – folytathatja-e a kormányzást az orosz elnök?

A brit külügyminiszter igen súlyos váddal illette az orosz elnököt, mégpedig azzal, hogy személyesen ő rendelte el az Angliában elkövetett idegméreg támadást egy volt orosz kettősügynök és lánya ellen. Putyin közben a vasárnapi elnökválasztásra készül, ahol népe jó eséllyel megjutalmazza egy újabb ciklussal az elmúlt tizennyolc év után.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?