Hirdetés
Hirdetés

Trump nem bírta a támadásokat – inkább egy meghökkentőt lépett

2017. augusztus 17., 07:36

Az amerikai elnök feloszlatta az őt kritizálókból álló testületeket.

Donald Trump feloszlatott két tanácsadói testületet is,  ahonnan egymás után távoztak a gazdasági vezetők, helytelenítve az elnöknek a Charlottesville-i erőszakra adott ellentmondásos nyilatkozatait.

Az elnök az Amerikai Ipari Tanács és a Stratégiai és Politikai Fórum tanácsadó testületek feloszlatását jelentette be. Twitter-bejegyzésében azzal indokolta döntését, hogy inkább beszünteti a testületek munkáját, sem mint a gazdasági szakemberek nagy nyomásgyakorlásnak legyenek kitéve.

Mentette a menthetőt

A New York Times értesülései szerint az elnöki döntés  azt követően született meg, hogy a Blackstone-csoport vezérigazgatója, Stephen Schwarzman - aki egyébként Trump személyes barátja - telekonferenciát szervezett a Stratégiai és Politikai Fórum elnöki tanácsadó testület tagjai számára. A téma az volt: hogyan reagáljanak az elnöknek a Charlottesville-i események után tett nyilatkozataira.

A megbeszélésről kiszivárgott információk szerint a mintegy egytucatnyi gazdasági vezetővel folytatott egyeztetések után az a döntés született, hogy a tagok testületileg kivonulnak a tanácsadó szervezetből. Ebben a tanácsadói bizottságban a többi között az IBM, a clevelandi Klina, vagy egy bostoni pénzügyi cég vezetői vettek részt.

Mielőtt azonban Donald Trump nyilvánosságra hozta döntését, a másik elnöki tanácsadó testületből, az Ipari Tanácsból is újabb két tag jelentette be kilépését. Valamennyi kilépő az elnöknek a charlottesville-i erőszakra adott ellentmondásos válaszaira hivatkozott távozása okaként.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Defekt, sérült felni, rossz egyenesfutás: problémák, amelyek akár egyetlen kátyú után is jelentkezhetnek. Mindez nem csoda: egy-egy fagyos, csapadékos hét után kátyúk ezrei jelennek meg a hazai utakon, amelyek akár százezres nagyságrendű kárt is okozhatnak autónkban.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?