Hirdetés
Hirdetés

Új barátja van a kormánynak – gyönyörű dolgokat mondtak Orbánról

2018. január 06., 10:48

Új tengelyen talált szövetségest a kormány.

Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnök és Orbán Viktor miniszterelnök a Keresztényszociális Unió (CSU) CSU parlamenti képviselői tanácskozásának második napján tartott sajtótájékoztatón a bajorországi Seeon kolostor udvarán 2018. január 5-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnök és Orbán Viktor miniszterelnök a Keresztényszociális Unió parlamenti képviselői tanácskozásának második napján tartott sajtótájékoztatón a bajorországi Seeon kolostor udvarán 2018. január 5-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Szövetséget hoz létre Bajorország a közép-európai államokkal - jelentette be Horst Seehofer bajor kormányfő, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke pénteken a Seeon kolostorban a CSU szövetségi parlamenti képviselőcsoportjának és a párt vezetőinek Orbán Viktorral folytatott megbeszélése után.

Horst Seehofer a magyar kormányfővel közösen tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy személyesen vezeti a Bajorország és a közép-európai országok együttműködésének további erősítését célzó kezdeményezést.

Ilyen szépet is rég mondtak Orbánról

Bajorországot és Magyarországot  barátság és tisztelet köti össze, ezért hívtuk meg ismét barátunkat, Orbán Viktort . Mint mondta, a magyar kormányfő  bátor szabadságharcos volt a kommunista diktatúra alatt , országa lakosságának támogatását többször is elnyerte demokratikus választáson, méghozzá  meggyőző módon , és  nagyon sikeresen  mozdítja elő Magyarország fejlődését.

Hirdetés

Horst Seehofer kiemelte, hogy az Európai Unió jövőjének formálásában és a kétoldalú kapcsolatokban is hatalmas feladatok következnek, amelyeket csak közösen lehet megoldani, ezért tovább kell folytatni a bajor-magyar párbeszédet.

A bajorokat és a magyarokat hosszú és mély kapcsolat köti össze; olyan hosszú, hogy az első magyar keresztény király családjától a győri Audi-gyárig húzódik - jelentette ki Orbán Viktor.

A találkozó után tartott közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor azt mondta, a kapcsolat mélysége eléri a barátságot. Én Bajorországban soha nem tapasztaltam rosszindulatot a magyarokkal, Magyarországgal vagy a magyar kormánnyal szemben, mindig őszinte, nyílt és korrekt beszélgetésekben volt részem, ma is ez történt - fogalmazott.

Mindeközben nagy a baj Merkel háza táján Egyes befolyásos hatalmi körök Berlinben megadták a kilövési engedélyt a politikai térben az utóbbi időben sérült vadként bolyongó Merkelre. A Német Nemzetközi és Biztonságpolitikai Intézet arra szólítja fel Berlint, hogy hozza létre azt az Európát, amely önálló globális politikai erőként működik. Csak ezzel a független kreatív potenciállal van Berlinnek esélye, hogy befolyásolja a nemzetközi rendet. Részletek a Privátbankár.hu-n. >>>
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Továbbra is töretlen a főváros pesti, belsőbb kerületeinek népszerűsége - derül ki a Duna House legfrissebb közleményéből. A XIII. kerület hosszú hónapok óta vezeti az érdeklődési listát, de a nyomában van Zugló és a belváros is.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?