Hirdetés
Hirdetés

Újra megnyitja kapuit a korrupciós botrányok börtönhotele

2018. január 15., 15:51

A szaúd-arábiai luxusszálloda már februártól vendégeket fogadhat a gyanúsítottak helyett.

Újra megnyitja kapuit a Riyadh hotel, a szaúd-arábiai luxusszállodát még a korrupciós botrányok közepette alakították át börtönné, februártól azonban már hagyományos vendégek is megszállhatnak – írja a Reuters. A szálloda egyik alkalmazottja szerint február 14-től már foglalhatók a szobák, a legolcsóbb mintegy 650 dollárért vehető ki egy éjszakára (173 ezer forint). A hotel mintegy 492 szobája van a több mint 21 hektáros területen.

Új szelek fújnak: nagy lépést tett a jövő felé a legszigorúbb arab ország

Hirdetés

Újabb lépést tett Szaúd-Arábia a mérsékelt világnézet felé. Részletek >>>

A szaúdi hatóság tavaly novemberben több tucat herceget, üzletembert és állami alkalmazottat vett őrizetbe a Ritz-Carlton Riyadh-ban, a szálloda hagyományos működését akkor felfüggesztették. A Reutres információi szerint azonban a hatóságok már nagyrészt felgöngyölítették az ügyeket, így a hotel újra fogadhat vendégeket.

A Ritz-Carlton márkát működtető Marriot hotelcsoport hivatalos állásfoglalása szerint az egység jelenleg a hatóságok irányelvei alapján működik, nem hagyományos szállodaként. Az újranyitásról szóló hírekre nem adtak kommentárt. A hatóságok szerint a gyanúsítottak nagy része elfogadta a pénzbírsággal járó vádalkut, a szaúdi szálloda pedig 100 milliárd dolláros kártérítést remél ebből.

Ahogy arról már korábban is írtunk, Egyezséget kötött a szaúdi trón hajdani várományosának számító Miteb bin Abdullah herceg a hatóságokkal. A megállapodás értelmében több mint 1 milliárd dollárt kell majd visszafizetnie az általa korrupt üzletek révén okozott károk rendezése miatt.

Fura ügy: irtózatos pénzekért elfelejtik a korrupciós vádakat?

A korrupciós ügyek rendezése végett legalább egy milliárd dollárt várnak a hatóságok egy szaúdi hercegtől. A herceg – a szaúdi nemzeti gárdáért felelős volt miniszter – egyike annak a mintegy kétszáz embernek, akit november elején vettek őrizetbe egy frissen létrehozott korrupcióellenes bizottság utasítására. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Idegtépő napok jönnek: 108 ezer fiatal sorsa dől el

Idegtépő napok jönnek: 108 ezer fiatal sorsa dől el

Jövő szerda este 8 órakor hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Idén közel 108 ezren izgulhatnak, ugyanis ennyien jelentkeztek valamelyik hazai egyetem, főiskola szeptemberben induló képzésére. A legtöbben, a felvételizők kétharmada ezúttal is alapképzésre adta be jelentkezését.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?