Hirdetés
Hirdetés

Valami nagyon furcsa történt az észak-koreai határon

2018. február 13., 10:17

Egyik napról a másikra elcsöndesedtek a propaganda-masinák.

Kim Dzsong-un, egy őrült kommunista diktátor. Fotó: EPA/KCNA
Kim Dzsong-un, egy őrült kommunista diktátor. Fotó: EPA/KCNA

Lassan, de biztosan közeledik egymáshoz a két koreai álláspont, de legalábbis egyre szaporodnak a baráti gesztusok a két fél között az olimpia ideje alatt. Ahogy arról már korábban írtunk, Kim Dzsong Un hivatalos tárgyalásra hívta a dél-koreai elnököt – ilyen magas szintű találkozóra 2007 óta nem került sor. A Reuters cikke szerint most valami egészen új történt: elcsöndesedtek a propagandát sugárzó hangszórók az észak-koreai határon.

Észak- és Dél-Korea 1953 óta fegyverszünetet tart, a koreai háború ugyanis nem zárult hivatalos békekötéssel. Észak-Korea határán található ugyanis az úgynevezett békefalu, Kidzsong-tong, amely amellett, hogy elsősorban kirakatcélokat szolgál, egyben otthona a folyamatosan észak-koreai propagandát harsogó hangosbeszélőknek is. Egy névtelenséget kérő déli határőr elmondása szerint azonban a téli olimpia óta „alig hallani” a propagandát, azt ugyanis ha nem is kapcsolták le, de letekerték a hangerőt.

Hirdetés

A korábbi tárgyalásokról, valamint az Amerika részéről továbbra is sürgetett szankciókról itt írtunk bővebben. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Meglepetés: egy nyugati tekintélytől kapott támogatást Orbán

Meglepetés: egy nyugati tekintélytől kapott támogatást Orbán

A magyar, lengyel vagy cseh álláspontot ugyanúgy tiszteletben kell tartani, mint a spanyolt vagy a franciát – jelentette ki a német parlament elnöke egy lapinterjúban. Wolfgang Schäuble szerint a globalizáció okozta változások és a migrációs hullám megrengetik a nyugati társadalmakat, és erre Európa eddig nem tudott megnyugtató választ adni.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?