Hirdetés
Hirdetés

Valami történt Európában - mire kell ennyi pénz a bankoknak?

2017. október 11., 07:33

Hatszor annyi pénzt kértek az EKB-tól, mint várták.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

Szokásos egyhetes, nulla százalékos kamatú aukciót tartott kedden az Európai Központi Bank, ahol a vártnál lényegesen több pénzt igényeltek az európai bankok. A megugrott keresletet a szakértők egyértelműen a spanyolországi bizonytalansággal indokolták, pontosabban azzal, hogy továbbra is fennáll az esélye annak, hogy Katalónia kiválik Spanyolországból.

Az EKB keddi aukcióján 33 bank összesen 21,3 milliárd eurót igényelt – a múlt héten még csak 3,2 milliárd euróra volt szükségük. Ez csaknem hatszorosa annak az összegnek, amit a Reuters által megkérdezett elemzők vártak, és a legtöbb március óta. Az egy hetes, úgynevezett MRO (Main Refinancing Operation) tenderen kihelyezett összeg folyamatosan csökkent 2015 óta, a trend azonban megszakadt a keddi aukcióval.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?