Hirdetés
Hirdetés

Van az a pénz: óriási vasútfejlesztések indulnak, megépül a tram-train is

2017. október 17., 07:49

A Százhalombatta-Pusztaszabolcs és a Rákos-Gödöllő-Hatvan közötti vonalak felújítása mellett a Szeged és Hódmezővásárhely közötti tram-train rendszer kiépítése is elkezdődik.

Egy Alstom RegioCitadis tram-train egy KVG Bombardier villamos mellett a Kassel RegioTram vonalán Németországban.
Fotó: Wikimedia Commons / Eastpath
Egy Alstom RegioCitadis tram-train egy KVG Bombardier villamos mellett a Kassel RegioTram vonalán Németországban. Fotó: Wikimedia Commons / Eastpath

Kétszázmilliárd fölött a két beruházás

Jelentős vasúti beruházások indulnak a jövő év elején, amikor kezdetét veheti a Százhalombatta-Pusztaszabolcs és a Rákos-Gödöllő-Hatvan közötti vonalak korszerűsítése, a mostani európai uniós ciklus két legjelentősebb vasúti projektje is - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő a keddi Magyar Hírlapban.

A két beruházás értéke meghaladja a kétszázmilliárd forintot. Mindkettőben közös, hogy minden megújul a vonalakon, így a pálya, a biztosítóberendezések, a vasúti felső vezeték, az útátjárók és az állomások is.

Hirdetés

A Százhalombatta-Pusztaszabolcs közötti 25 kilométer hosszú vonalon 12 kilométernyi pálya épül külön nyomvonalon. Az állomások úgy épülnek át mindkét vonalon, hogy az utasok csak aluljárókon vagy lifteken közelíthetik meg a peronokat. A pusztaszabolcsi vonal tervezett költségvetése 97, a hatvanié 124 milliárd forint.

Megépül a tram-train, aminek az ára még a kormányon belül is kiütötte a biztosítékot

A lap azt írja: jelentős projektnek ígérkezik továbbá a Szeged és Hódmezővásárhely közötti tram-train rendszer kiépítése, amelynek révén városi villamosok a vasúti pályán is közlekedhetnek a két település között. Ez a beruházás már idén megkezdődött, jövőre a nagyvasúti munkálatok következnek, és új szerelvényeket vásárol a MÁV.

A tram-train története egyébként nem sima ügy: a kormányon belül komoly feszültségeket okozott idén. Lázár János áprilisban a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, a MÁV-ot, és még a Délmagyart is felelőssé tette, amiért csak jóval a tervezett ár felett jönne össze a beruházás. Lázár szerint 100 százalékkal kerül többe a kivitelező Stadler ajánlata, a cég viszont ezt  lapunknak is megcáfolta. Lázár mindenesetre azt mondta: a józan gondolkozást írja felül az NFM által előterjesztett fejlesztési igény, ami 23 milliárdról hirtelen 48,5 milliárd forintosra ugrott. A Délmagyar augusztusban aztán arról számolt be: megépül a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között, a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat 2020-ig határozta meg a munkát, több mint 50 milliárd forint értékben.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?