Hirdetés
Hirdetés

Van még remény a puha Brexitre? Egyesek szerint igen

2017. október 25., 14:35

A brit Brexit-ügyi miniszter nagyon szeretné, ha sikerülne kereskedelmi megállapodást kötni.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

David Davis, a Brexitért felelős miniszter. Fotó: EPA/Sean Dempsey
David Davis, a Brexitért felelős miniszter. Fotó: EPA/Sean Dempsey

A Reuters cikke szerint ráadásul mindezt még a 2019 márciusa előtti tagság megszűnéséig le is lehet bonyolítani. David Davis a londoni alsóház összpárti Brexit-bizottságának a meghallgatásán jelentette ki, hogy a brit kormány által célként kitűzött szabadkereskedelmi megállapodáshoz egészen másféle út vezet, mint más hasonló egyezményekhez.

Davis kiemelte, hogy London és az EU szabadkereskedelmi tárgyalásai - tekintettel a brit EU-tagságra - teljesen azonos szabályozói rendszerre és a már kiépült, évi 600 milliárd euró értékű kétoldalú kereskedelmi forgalomra alapozódva indulnak. A miniszter emellett megerősítette, hogy a brit kormány vámmentes kereskedelmet biztosító, átfogó szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik az EU-val.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Marha jó, egészséges, de miért nem eszik a magyarok?

Marha jó, egészséges, de miért nem eszik a magyarok?

Újabb ágazatot segít fogyasztásösztönző kampánnyal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Ezúttal a szarvasmarha-, azon belül is a húsmarha-ágazat került a fókuszba. Mindezt a számok is indokolják: a magyarországi marhahús-fogyasztás fejenként és évente alig éri el a 2 kilót, ami az egészségileg indokolt mennyiség és az uniós 6-8 kilós átlag csupán harmada.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?