Hirdetés
Hirdetés

Van miből? Szórják a pénzt a magyarok

2017. november 16., 17:43

Több mint 10 százalékkal nőtt az egy főre jutó vásárlóerő Magyarországon.

A GfK piackutató készített felmérést a magyar vásárlóerőről, amely a tavalyi 5549 euróról 6204 euróra nőtt fejenként. Ezzel a listán ugyanakkor nem mozdultunk előrébb, a vizsgált európai 42 országból továbbra is a 30. helyen áll Magyarország. Ugyanakkor a vásárlóerő az európai átlag tavalyi 40,6 százalékáról idén 44,5 százalékára nőtt.  Az elemzés szerint Európa 42 országának lakossága összesen mintegy 9,4 ezermilliárd euró fölött rendelkezik, egy európai lakos egy évben átlagosan 13 937 euró elméletileg elkölthető jövedelemből él, amely a tavalyinál 1,9 százalékkal magasabb.

Európában csupán 17 országban haladja meg a mutató az átlagot, a tíz legtehetősebb országban mért vásárlóerő az európai átlagnál másfélszer magasabb. A leggazdagabb ország Liechtenstein, egy személyre jutó 63 267 eurós, az európai átlaghoz képest közel ötszörös vásárlóerejével, a sereghajtó pedig Ukrajna 949 és Moldova 1441 euróval. A legtehetősebbek tízes "klubjának" tagjai nem változtak az egy évvel korábbihoz képest, mindössze a sorrendjük cserélődött fel némiképp. A legszembeötlőbb Izland felemelkedése a korábbi ötödik helyről a harmadik helyre.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Erősödik a forint, nagyon vették a hazai részvényeket

Erősödik a forint, nagyon vették a hazai részvényeket

Hirtelen minden szép és jó lett a világban a múlt heti összeomlás után: visszatértek az amerikai tőzsdeindexek a kritikus szintek fölé, és Európában is nagyot mentek a tőzsdeindexek. A nyertesek közt van a BUX, legtöbbet a Mol emelkedett a nagy papírok közül.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?