Hirdetés
Hirdetés

Váratlan fordulat: átneveztek egy országot

2018. április 20., 14:50

A dolog pikantériája, hogy Afrika utolsó abszolút monarchiáját nevezték át.

A Reuters cikke szerint a névváltás a dél-afrikai Száziföldön esett meg, III. Mswati király ugyanis eSwatini-ra, vagyis eSzvázisföldre változtatta az ország nevét. Az eSwatini ugyanis a helyi nyelven a "szvázik földjét" jelenti, és mivel az ország idén ünnepli függetlenségének 50. évfordulóját, így döntött a király amellett, hogy újrakereszteli az országát.

III. Mswati az elmúlt években már többször is "eSwatini királyságnak" nevezte az országát, egyebek mellett az Egyesült Nemzetek tavalyi gyűlésén is. Ezzel a mostani váltással Szváziföld visszakapja azt a nevét, amelyet még a brit kolonizálás során veszített el. A kolonisták rabláncát végül 1968-ban rázta le az elszegényedett ország.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Megkezdődött kedden a horvátországi egyesített per Ivo Sanader volt horvát kormányfő és az ő megvesztegetésével vádolt Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója ellen, utóbbi távollétében a Zágráb megyei bíróságon. A korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség azt állítja, hogy tárgyi és személyi bizonyítékok vannak Sanader és Hernádi ellen.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?