Hirdetés
Hirdetés

Váratlan fordulat: átneveztek egy országot

2018. április 20., 14:50

A dolog pikantériája, hogy Afrika utolsó abszolút monarchiáját nevezték át.

A Reuters cikke szerint a névváltás a dél-afrikai Száziföldön esett meg, III. Mswati király ugyanis eSwatini-ra, vagyis eSzvázisföldre változtatta az ország nevét. Az eSwatini ugyanis a helyi nyelven a "szvázik földjét" jelenti, és mivel az ország idén ünnepli függetlenségének 50. évfordulóját, így döntött a király amellett, hogy újrakereszteli az országát.

III. Mswati az elmúlt években már többször is "eSwatini királyságnak" nevezte az országát, egyebek mellett az Egyesült Nemzetek tavalyi gyűlésén is. Ezzel a mostani váltással Szváziföld visszakapja azt a nevét, amelyet még a brit kolonizálás során veszített el. A kolonisták rabláncát végül 1968-ban rázta le az elszegényedett ország.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ebben tényleg nagyon mások a mai fiatalok

Ebben tényleg nagyon mások a mai fiatalok

Felmérések szerint az utazás minden eddiginél fontosabb szempont a fiatal felnőtteknek: a magyar fiatalok megtakarítási céljai között a harmadik helyen szerepel az utazás. Az egyre növekvő kalandvágy ugyanakkor szerencsére nem jár vakmerőséggel - a számok azt mutatják, hogy a fiatal utazók egyre tudatosabbak.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?