Hirdetés
Hirdetés

Váratlan fordulat: új embert szán Trump a Fed élére

2017. július 12., 08:21

Várhatóan nem hosszabbítják meg Janet Yellen szerződését.

Még el sem kezdődött a grillezés, Yellen máris pirosra sült, a Politico értesülése szerint ugyanis Donald Trump jó eséllyel nem hosszabbítja meg a jegybankelnök megbízatását a Fed élén. A négy évre szóló szerződés egyébként is jövő év elején jár le, így hamarosan amúgy is esedékes lenne a vezetőváltás. Yellen pályafutásával az első, női jegybankelnöki időszak is véget ér Amerikában.

A források szerint Donald Trump a Fed élére Gary Cohnt állítaná, aki jelenleg a nemzeti gazdasági tanács elnöke, és Trump már csak arra vár, hogy Cohn elfogadja a felkérést. Az általa vezetett fórumnak az a feladata, hogy segítse előkészíteni az amerikai elnök gazdasági döntéseit. Gary Cohn a múlt év vége óta vezeti a nemzeti gazdasági tanácsot, előtte a Goldman Sachs bankcsoport elnöke volt.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nem is hinnéd, milyen őrületes dolgokat akar eladni a NAV

Nem is hinnéd, milyen őrületes dolgokat akar eladni a NAV

Az adóhivatalnak sokféle emberrel akad dolga, így nem csoda, hogy időnként egészen furcsa dolgokat foglalnak le. Az árverési honlapot böngészve nem akármilyen dolgokat találtunk, ha valamelyik megtetszik, ne habozz: még megveheted az adóhivataltól jutányos áron.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?