Hirdetés
Hirdetés

Végleg a szakadékba lökhetik az óriási olajvagyonon ülő országot

2018. november 20., 09:46

Hamarosan felkerülhet Venezuela egy olyan listára, ami még súlyosabb válságba taszíthatja.

EPA/Miguel Gutiérrez
EPA/Miguel Gutiérrez

Az Egyesült Államokban komolyan felmerült annak az esélye, hogy a dél-amerikai államot feltegyék a terrorizmust szponzoráló országok listájára – írja a Reuters. Ez azért jelentene komoly mélyütést az évek óta gazdasági, politikai és társadalmi válságban szenvedő Venezuelának, mert jelentősen limitálná az USA által nyújtható mentőöveket.

A lépés megtételéért elsősorban olyan republikánus szenátorok, mint Marco Rubio lobbiznak, ugyanakkor az kérdéses, hogy pontosan honnan fogja megszerezni a Maduro kormányát a terroristákhoz kötő bizonyítékot Amerika, ez pedig mindenképpen szükséges lenne ahhoz, hogy Venezuelát feltegyék a listára.

Hirdetés

A terrorizmust támogató listán jelenleg egyébként négy ország szerepel: Észak-Korea, Irán, Szudán és Szíria. Venezuelában egyelőre nem reagáltak a bejelentésre, ám ha a Maduro-féle korábbi kommunikációból tippelnünk kéne, az elnök azt fogja nyilatkozni, hogy ez csak az Amerika által országa ellen indított gazdasági háború újabb állomása.

A venezuelai összeomlás - a Privátbankár.hu cikkeiben

A dél-amerikai országban tomboló válsággal sokat foglalkoztunk. Amellett, hogy még mindig napi 4000 menekült lépi át a határt, a bolivárról is le kellett vágni 5 nullát a hiperinfláció miatt. A gyaníthatóan elcsalt választások után pedig kiszivárgott egy beszélgetés, amelyben Donald Trump már a háborút tervezgette.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Két próbatételt is túlélt az Orbán-kormány fontos szövetségese

Két próbatételt is túlélt az Orbán-kormány fontos szövetségese

Egy héten belül két bizalmi szavazást élt túl a lengyel kabinet: a kormányfő előbb a reformjai folytatására kapott felhatalmazást, majd egy korrupciós ügyben kezdeményezett voksolást is megnyert. A Jog és Igazságosság három éve került hatalomra Lengyelországban, és azóta – a magyar kormányhoz hasonlóan – rendszeres konfliktusban áll Brüsszellel. Legutóbb ugyanakkor engedett az uniós nyomásnak.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?