Hirdetés
Hirdetés

Végre elárulja a kormány, hány embert akar kirúgni

2018. október 13., 13:43

A tervek szerint hétfőn adnak információkat a közszférában készülő tömeges elbocsátásról - illetve bürokráciacsökkentésről.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2018. augusztus 14-én.
MTI Fotó: Kovács Attila
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy korábbi Kormányinfón. MTI Fotó: Kovács Attila

A tervek szerint hétfőn tartandó Kormányinfón fog beszámolni Gulyás Gergely a kormányülésen a bürokráciacsökkentéssel kapcsolatban meghozott döntésekről - mondta a Magyar Időknek a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Úgy fogalmazott: a minisztériumokban és azok háttérintézményeiben dolgozó kevesebb mint 14 ezer főnyi munkavállalói létszám hozzávetőleges, 15-20 százalékos csökkentése várható. Ez kevesebb mint 3 ezer embert jelentene, szemben a korábbi, 9-10 ezer fő elbocsátásáról szóló sajtóértesülésekkel.

Ideje is lenne végre tiszta vizet önteni a pohárba: eddig volt már hír arról, hogy az elbocsátott minisztériumi dolgozókat részben kórházi ápolóvá és műtőssegéddé képezik át, valamint arról is, hogy kötelező lesz számukra belépni a Magyar Honvédség tartalékos katonái közé. Ez utóbbit példátlan sajtóközleménnyel cáfolták egyébként.

Hirdetés

Az elbocsátások célja egyébként a kormány szerint egy hatékonyabb közigazgatás kialakítása, ahol a jelenleginél lényegesen magasabb bérek mellett dolgoznak a köztisztviselők.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Semmit sem tanultunk a világháborúkból – miért életveszély Kína tengeri kihívása?

Semmit sem tanultunk a világháborúkból – miért életveszély Kína tengeri kihívása?

A politikai elitek nem engedik kitisztítani a pénzügyi rendszert, holott a globális adósságállományok brutális növekedése már nem jár együtt a GDP emelkedésével. Az első világháború lezárásának évfordulóján kiüresedett beszédeket hallhattunk, holott igazán aktuális lett volna a német-kínai párhuzam megvitatása. Washington katonai fenyegetései Peking címére az elmúlt napokban új szintre ugrottak.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?