Hirdetés
Hirdetés

14,5 millió forintra bírságoltak egy magyar bankot - mi volt a baj?

2018. április 17., 10:04

A felügyelet a Kinizsi Banknál talált jogsértések miatt 14,5 millió forintos bírságot szórt ki.

Az MNB Krisztina körúti felügyeleti tömbje, Foto: MTI
Az MNB Krisztina körúti felügyeleti tömbje, Foto: MTI

A Magyar Nemzeti Bank rendszeres ellenőrzései keretében célvizsgálatot folytatott a veszprémi Kinizsi Banknál. A vizsgálat a 2015. december 31-től a vizsgálat lezárásáig terjedő időszakot tekintette át - közölte a Privátbankár.hu szerkesztőségével a felügyelet.

Azt találták, hogy a Kinizsi Banknál a vállalatirányítás kapcsán egyebek közt a részvénykönyvi adatok, a felügyelő bizottság működése, a vezetői felelősségi körök elhatárolása, illetve a belső kontroll funkciók kapcsán merültek fel hiányosságok. A hitelkockázatok kezelésénél a jegybank az egyes halasztott fizetéssel kapcsolatos ügyfeleket érintő kockázatfeltáró és döntési gyakorlatot, néhány problémás ügylet kezelését, az értékbecslőkkel kapcsolatos gyenge kontrolltevékenységet, illetve a jogszabály által előírt ügyletminősítési rendszer hiányát kifogásolta.

Hirdetés

A bank emellett nem felelt meg teljes körűen a jogszabályoknak az adatszolgáltatás minősége és belső szabályozottsága terén, az informatikai biztonság vonatkozásában pedig az MNB egyebek közt a kiszervezésre vonatkozó gyakorlat és a kritikus üzleti folyamatok támogatása kapcsán tárt fel jogsértést.

A jegybank kötelezte a Kinizsi Bankot a hiányosságok megszüntetésére és a jogsértések miatt 14,5 millió forint bírságot is kiszabott rájuk.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Az Ausztriában dolgozó magyarok száma szezonálisan csökkent novemberben, de egy év alatt így is nőtt. Mostanában azonban valamivel kisebb mértékű a bővülés, mint korábban. A főbb küldő országokból továbbra is érkeznek, a tömeg nem áll le. De osztrák állampolgárból is több dolgozik.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?