Hirdetés
Hirdetés

A Nap Száma: tudod, melyik magyar bank hozott össze rekordprofitot?

2017. szeptember 04., 15:53

A 12,4 milliárd forintos egyszeri és rendkívüli tételek nélküli nettó második negyedéves nyereség rekordszintet jelent a bank életében.

Rekord lett a második negyedév

A K&H bankcsoport az első fél évben 22,5 milliárd forint nettó eredményt ért el, ami éves szinten, a VISA részvények értékesítéséből származó 2016. évi egyszeri bevétel nélkül, 16 százalékos növekedés. A tájékoztatás szerint a bankcsoport rekordszintű, 12,4 milliárd forint egyszeri és rendkívüli tételek nélküli nettó nyereséget ért el a második negyedévben.

A K&H bankcsoportnál a nettó kamat- és díjbevételek egyaránt nőttek, köszönhetően a magasabb üzleti volumeneknek és a növekvő ügyfélszámnak, ami ellentételezte az alacsony kamatkörnyezet hatását. Az eredményt segítette a hitelezési értékvesztés-visszaírás, valamint a bank-, és társasági adó alacsonyabb szintje is - közölték.

Hirdetés

Pörög a hitelezés a második legnagyobb magyar banknál

A K&H összesen 152 milliárd forintnyi új hitelt helyezett ki az év első félében a lakossági és a vállalati szegmensekben, mintegy 16 000 magánszemélynek, valamint több mint 1400 vállalati projekt finanszírozására. A hitelezési piacon részesedésük 2016 júniusa és 2017 júniusa között 9,9 százalékról 10,0 százalékra emelkedett.

A K&H Bank a második legnagyobb piaci szereplő a mérlegfőösszeget és az ügyfélvolument tekintve is.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Elfordulnak a kínaiak az iPhone-tól

Elfordulnak a kínaiak az iPhone-tól

Felfutott a kínai cégek okostelefon-gyártása, és tarolnak a hazai piacon. Ugyanakkor visszaesett az iparág összértékesítése is Kínában, nem mintha visszaszorulna az iparág, csak mostanra mindenkinek van készüléke, ráadásul a legtöbb olyan jó, hogy nem feltétlenül kell hamar lecserélni. Érett szakaszba lépett a piac.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?