Hirdetés
Hirdetés

Arany VIP kincstári kártyával könnyítik a miniszter életét

Baka F. Zoltán, 2018. október 05., 18:27

Utazásra, virágra költhetik a pénzt, de ha túlfutnak a limiten, vissza kell fizetniük a különbözetet.

Egy miniszteri utasításban rendelkezik Gulyás Gergely Miniszterelnöséget vezető miniszter a tárcájánál rendszeresített kártyák használatáról. Például saját magának Mastercard Arany VIP Kincstári Kártyáról gondoskodik, beosztottjai körében pedig Ezüst VIP kártyákkal lehet intézni a munkakörükkel összefüggésben felmerülő költségeket.

Az OTP logójával ellátott kártyákat kizárólag hivatalos célra, elsősorban utazási és reprezentációs kiadások kiegyenlítésére lehet fordítani. A reprezentációs kiadások alatt a miniszter az éttermi számlákat, virág és egyéb ajándék vásárlását érti.

Hirdetés

A VIP kártyával nem lehet pénzt felvenni, nem lehet továbbá a közbeszerzési kötelezettség alá eső beszerzéseket ezzel fizetni. Amire költeni lehet, azt is csak limitált összegig engedi a szabályzat, számla ellenében. Ha a miniszter vagy az Ezüst Kártya birtokosa véletlenül túlfutna a meghatározott kereten, vagy nem megengedett módon költi el a pénzt, akkor vissza kell fizetnie a különbözetet. Ha ezt elmulasztja, akkor pedig az illetményéből vonják le a többletet.

A kártya használatával kapcsolatos részletszabályokat a Magyar Államkincstár tette közzé korábban. Ez alapján be lehet állítani összesített napi limitet, amely bármely, 5000-rel osztható összeg lehet. A készpénzfelvételi alaplimit 150 000 forint, de mint a miniszteri utasításból kiderült, erre a Miniszterelnökség esetében nincs lehetőség. A kártya éves díja az Ezüst esetében 3400 forint, az Arany esetében 10 ezer forint.

Természetesen az érintettek nem a saját pénzüket költik, hanem a Miniszterelnökség költségvetésének terhére töltik fel a keretet.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Egy évtized után úgy tűnik, hogy az EU keleti partnerségében részt vevő államok inkább a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésével jutottak előrébb, és maga a partnerség nem sokat hozott a konyhára. A tegnapi konferencia térségbeli előadói főként a Moszkvából kiinduló hibrid háború információs aspektusát tárták a hallgatóság elé. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?