Hirdetés
Hirdetés

Egy vagyont sikkasztottak el a takaréknál – lehet, a te pénzed is ők kezelték?

2017. szeptember 20., 11:19

Két nő 12 éven keresztül szegte meg a szabályokat, majdnem félmilliárd forint kárt okoztak.

A Dabasi Járási Ügyészség közleménye szerint vádat emeltek egy Pest megyei takarékszövetkezet két vezető tisztségviselője ellen, akik 12 év alatt összesen több mint 400 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a pénzintézetnek. A két nőnek a pénzintézet gazdasági tevékenységének szakmai irányítását kellett volna ellátnia, a munkájukat azonban gyakran a szabályokkal szemben, a helyben kialakult gyakorlat alapján végezték.

Hosszú a bűnlajstrom

A vád szerint a két tisztségviselő 2001 februárjától 2013 júliusáig több ponton megszegte a vagyongazdálkodás szabályait. A pénzintézet egy közbenső cége útján éveken keresztül összesen mintegy 60 millió forintot fizettek egy informatikai szolgáltatást nyújtó cégnek anélkül, hogy ténylegesen igénybe vették volna a szolgáltatást. Volt olyan is, hogy a pénzintézet kintlévőségeinek rendezésére megbíztak egy céget, amelynek teljesítés nélkül több mint hétmillió forintot utaltak át.

Hirdetés

Ráadásul az egyik vádlott a takarékszövetkezet képviselőjeként a saját, társa és munkatársaik részére több életbiztosítási szerződést kötött. A másik vádlott pedig ellenjegyezte ezeket, hogy az összesen 170 millió forintot kitevő biztosítási díjat éveken keresztül minden esetben a takarékszövetkezet fizesse meg.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Merkel két és fél évvel a migránsválság elindulása után európai megoldásról prédikál, de a német közvélemény többsége már Seehofernek hisz. A migrációs válság mély politikai hasadáshoz vezetett, és ez könnyen az EU szétesését eredményezheti. Orbán az EU Bizottságot „fehérgalléros embercsempészeknek” nevezte.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?