Hirdetés
Hirdetés

Elfelejtettük a botrányokat? Hatalmasat kaszáltak a brókerek

2017. november 15., 08:27
Cimkék
BÉT
, tőzsde
, MNB
, brókercégek

A szárnyaló tőzsde vitte magával a cégeket is, hatalmas forgalmat bonyolítottak.

A Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank friss adataira hivatkozva írja: a tőzsde azonnali piacán lebonyolított forgalom a harmadik negyedév végére elérte a 4242,5 milliárd forintot, ez több mint 7 százalékkal magasabb a tavalyinál. Emellett további pozitív fejlemény, hogy miközben a saját számlás forgalom kevesebb mint 3 százalékkal bővült, az ügyfelek megbízásai alapján teljesített tranzakciók volumene csaknem 8 százalékkal nőtt, összesen 3546,4 milliárd forintra. A szépen emelkedő részvényárfolyamok hatására a devizabelföldiek tőzsdei ügyleteinek értéke majdnem 12 százalékkal nőtt 2016 első kilenc hónapjához képest.

Szárnyaltak a brókercégek

A legtöbb tőzsdei ügyletet brókercégeken keresztül bonyolítják le, ezek a befektetési vállalkozások több mint 3090 milliárd forintnyi tranzakciót kezeltek az első három negyedévben. Az MNB adatsora szerint ebből 2623 milliárd teljesült megbízás alapján, ami 7 százalékos növekedést jelent éves szinten. A brókercégeknél a saját számlás tőzsdei forgalom ugyanakkor kissé visszaesett.

Hirdetés

A bankoknál és takarékoknál vezetett értékpapírszámlákon 700 milliárd forint értékben teljesültek tőzsdei tranzakciók, ez 17,3 százalékos növekedés. A megbízások alapján teljesített ügyletek értéke 586,5 milliárd forint volt, 25 százalékkal több a tavalyinál, ráadásul ennek döntő részét devizabelföldiek végezték el, akik között a cikk szerint sok lehetett a kisbefektető, írja a lap.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Baj van a magyarok autóival? Végzetesen öreg tragacsok az utakon

Baj van a magyarok autóival? Végzetesen öreg tragacsok az utakon

Tavaly év végén 14,1 év volt a forgalomban lévő hazai személygépkocsik átlagéletkora, szemben az egy évvel korábbi 13,9 évvel. Egyelőre tehát a dinamikusan emelkedő újautó-értékesítés is csak lassítani volt képes a 2008-as válság óta tartó öregedési tendenciát.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?