Hirdetés
Hirdetés

Hátat fordítottak Londonnak – ide menekül az egyik nagy bank

2017. május 15., 13:54

Gyanúsan sokat szervezkedik Dublinban a JPMorgan.

A pénzintézet megállapodást kötött az ír fővárossal egy új irodaház építéséről, amelyben a tervek szerint ezer alkalmazottnak fognak tudni munkát biztosítani. A nagy bankok korábban már jelezték, hogy amennyiben Nagy-Britannia kilép az unióból, úgy áthelyezhetik a központjukat Londonból, eddig azonban még nem akadt jó jelölt Európa új pénzügyi központjának kijelölésére, írja a Reuters.

A JPMorgan már jelezte, hogy London helyett Dublinban, Frankfurtban és Luxemburgban terjeszkedik majd tovább, a cél az, hogy ezekre a városokra helyezze át a fő működését, így nem okozhat majd kárt a Brexit hivatalos lezárulása. Írország egyébként már régóta lobbizott a bankoknál a székhely áthelyezéséért, a város pénzügyminisztere, Eoghan Murhpy üdvözölte a JPMorgan döntését.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Megint mozgalmas hetünk volt, itthon és külföldön is történtek az események. Legújabb videónkban összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb a híreit, kiderült, hogy mi akasztotta ki a külgazdasági és külügyminisztert, illetve milyen őrült ötlettel állt elő Venezuela elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?