Hirdetés
Hirdetés

Ilyen béna pénzhamisítókat még nem láttunk – van, aki így is bedőlt

2018. január 18., 12:33

Otthon nyomtatták a bankjegyeket. A kocsmárosnak nem tűnt fel, hogy hamis.

Fotó forrása: police.hu
Fotó forrása: police.hu

A Kisvárdai Rendőrkapitányság pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 29 éves fényeslitkei nő és élettársa, egy 28 éves fényeslitkei férfi ellen - írja a police.hu.

A gyanúsítottak otthon készítettek készítették a hamis magyar bankjegyeket. A leutánzott hamis pénzzel a nő először egy lövőpetri élelmiszerüzletben fizetett, majd átmentek egy nyírlövői boltba, ahol az eladónő rögtön észrevette, hogy az átadott 20 ezer forintos bankjegy nem valódi.

Hirdetés

Közölte a gyanúsítottal, hogy értesíti a rendőrséget, aki kikapta az eladó kezéből a hamis pénzt, majd futva távozott a helyszínről. A rendőrök a bejelentés után a feltételezett tetteseket Baktalórántházán elfogták, majd a Kisvárdai Rendőrkapitányságra előállították.

Beismerő vallomást tettek és elmondták, hogy több településen jártak, főként kisboltokban és kocsmákban próbáltak meg fizetni a hamis bankjegyekkel és volt, ahol sikerrel jártak. A nyomozók a gyanúsítottaktól különböző címletekben közel egymillió forint összegű hamis pénzt foglaltak le. A bíróság elrendelte a pár előzetes letartóztatását.

Mit tegyünk, ha nem hamis, csak lejárt pénzt kaptunk?

Mint ahogy arról már korábban is írtunk, a Magyar Nemzeti Bank a forgalomból kivont pénzeket a kivonás napjától kezdve névértéken 20 évig még átváltja törvényes fizetőeszközökre. Ha nincs kedved bemenni a jegybank lakossági pénztárához, két opció is felmerülhet. Mely ez a két lehetőség? Cikkünk >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Eddig az eladók diktáltak, most majd a vevők fognak

Eddig az eladók diktáltak, most majd a vevők fognak

Az év második felében megcsappant a kereslet az ingatlanpiacon, lassult a drágulás üteme, emiatt pedig kínálati boom indult meg.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?