Hirdetés
Hirdetés

Jó hír a magánnyugdíj-pénztáraknak – ez kihúzhatja őket a bajból

2016. szeptember 14., 09:37

Jól jött a magánnyugdíj-pénztáraknak egy nemrég életbe lépett törvénymódosítás.

A kasszák az új szabály szerint júliustól a tagok előző év végi egyenlegének egy részét - 0,1 százalékát - elvonhatják a működésükre. Mivel a magánnyugdíj-pénztárak körülbelül 220 milliárd forintnyi vagyont kezeltek tavaly év végén, 220 millió forintot is szerezhetnek így - írja a Világgazdaság.

Ez a lap szerint komoly segítség, hiszen tavaly a szektor működési költsége 450 millió forint volt, amit eddig főleg adományokból próbáltak finanszírozni.

Hirdetés

A Horizont jól kampányolt, már áprilisban összeszedte az idei működéshez szükséges forrásokat, a Szövetségnél kevesebben fizettek adományt, így ez a pénztár élt is az új lehetőséggel, és augusztus végén levont 0,1 százalékot a tagok számláiról.

A lengyelek 35 milliárd dollárnyi nyugdíjvagyont államosítanának

1999 óta a legnagyobb nyugdíjszektor-átalakítást jelentették be nyáron a lengyeleknél, de lehet, hogy nem lesz akkora, mint amekkora eddig számítani lehetett. Részletek >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Heti befektetői fókusz: kereskedelmi háború, MNB-kamatdöntés, olasz válság

Heti befektetői fókusz: kereskedelmi háború, MNB-kamatdöntés, olasz válság

Újabb adok-kapokra került sor az Egyesült Államok és Kína között a rétestésztaszerűen nyúló kereskedelmi háború ügyében, ami jócskán lehúzta a főbb tőzsdeindexeket. Ezek utóhatása mellett augusztus utolsó hetében még két téma határozhatja meg a befektetői hangulatot. Globális szinten az, merre mozdul tovább az olasz kormányválság. Idehaza pedig a Monetáris Tanács keddi kamatdöntő ülése tűnik a legérdekesebbnek, amelyen ugyan nem várható az irányadó ráta megváltoztatása, de fontos, lesz-e az euróval szemben immár a 330-as szintnél toporgó forintot is érintő üzenet.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?