Hirdetés
Hirdetés

Komoly büntetést kapott a Raiffeisen Bank

2018. július 25., 10:06

Több szabálytalanságot is talál az MNB. 24 millió forintos bírság lett a vége.

MTI Fotó: Kovács Tamás
MTI Fotó: Kovács Tamás

A Magyar Nemzeti Bank eljárása során több, elsősorban az adatszolgáltatási rendszert és az ügyletminősítéshez kapcsolódó belső szabályozási gyakorlatot érintő problémát talált a banknál.

Hiányosságokat tárt fel a tőkeszámítással, a kihelyezett hitel állomány alakulásával, a hitelkockázatokkal, valamint a teljesítő és nem teljesítő kitettségekkel összefüggő adatszolgáltatások körében. Emellett megállapította, hogy a bank a fedezetekre vonatkozó szerződéskötési, befogadási gyakorlata sem felelt meg maradéktalanul a jogszabályi előírásoknak.

Hirdetés

Szigorúan veszik

A jegybank közleménye megjegyzi: megfelelő adatminőség és a jogszabályszerű adatszolgáltatás biztosítja, hogy a felügyeleti hatóság és maga a hitelintézet is valós képet kapjon a működési kockázatokról, s proaktívan kezelhesse a kockázatokat. A jegybank ezért kiemelt szigorral lép fel a pénzügyi intézmények adatszolgáltatásra vonatkozó jogsértéseivel szemben.

A jogsértések miatt az MNB összesen 24 millió forint felügyeleti bírságot is kiszabott a hitelintézetre.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mit tegyen most az, aki lakásra szeretne spórolni?

Mit tegyen most az, aki lakásra szeretne spórolni?

Sokan aránytalanul sok pénzt fektetnek ingatlanba, pedig az ingatlanpiac is ciklikus, jöhet visszaesés. Mások lakásra spórolnának, de nem tudják, hogyan. Mindkét típusú befektetőknek érdemes lehet részvényeket vásárolnia, részben ingatlan-befektetési társaságokban is. Interjú Török Lajossal, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjével.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?