Hirdetés
Hirdetés

Lecsapott a jegybank – felfüggesztettek egy értékpapír céget

2017. május 12., 10:47

Nem javította a hibákat, ideiglenesen felfüggesztették a Strategon működését.

Az MNB még tavaly december 22-én szólította fel a Strategon Értékpapír Zrt.-t, hogy az ott rögzített határidőn belül javítsa a működésében tapasztalt hibákat, valamint feleljen meg a jogszabályi előírásoknak és szavatoló tőkéjét töltse fel a jogszabályban meghatározott szintre. Mivel ennek nem tettek eleget, így a jegybanki felügyelet a szolgáltató ügyfél-kötelezettségeinek igazolt teljesítéséig, vagy azok – az MNB előzetes engedélyével történő − más befektetési vállalkozás általi átvállalásának igazolásáig felfüggesztette a cég működését, ezt közölte az MNB a Privátbankár.hu-val.

A Strategon a felfüggesztés ideje alatt újabb ügyféllel szerződést nem köthet és a meglévő ügyfeleivel szemben új kötelezettséget sem vállalhat, ugyanakkor a még fennálló ügyfél-szerződéseket teljesítenie kell. Emellett a Strategon befektetési- és árutőzsdei szolgáltatásra, valamint a kapcsolódó kiegészítő tevékenységekre vonatkozó tevékenységi engedélyeket is visszavonták, ez az azt követő napon hatályosul, amikor a Strategon az MNB felé a fennálló igazolási kötelezettségének eleget tett.  A szolgáltató a tőkepiaci területen csekély súllyal és kisebb ügyfélkörrel rendelkezik.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Megint mozgalmas hetünk volt, itthon és külföldön is történtek az események. Legújabb videónkban összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb a híreit, kiderült, hogy mi akasztotta ki a külgazdasági és külügyminisztert, illetve milyen őrült ötlettel állt elő Venezuela elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?