Hirdetés
Hirdetés

Megoldották az internetes ügyfélszolgálat és ügyfélazonosítás problémáját

Forradalmi újdonságnak számít, hogy július 20-tól már személyes megjelenés nélkül is nyitható bankszámla az MKB-nál. A szoftvert fejlesztő magyar cég nagy multik elől szerezte meg a megbízást, és sikeres külföldi terjeszkedésbe kezdett.

TechTeamer Kft. ügyvezető igazgatója
TechTeamer Kft. ügyvezető igazgatója

Immár egy hete online is igényelhetnek számlát az MKB Bank ügyfelei anélkül, hogy bemennének egy bankfiókba. Korábban erre nem volt lehetőség, hiszen a pénzmosás elleni jogszabályok előírták a személyes ügyfél-azonosítást minden bankszámla megnyitásánál. Az, hogy minderre lehetőség nyílt egy új technológiának köszönhető. Ennek a lényege, hogy az ügyfelek a bank internetes felületéről pár kattintással eljuthatnak az ügyintézőhöz, aki azonosítani is tudja a klienseket. Az ügyfélnek elegendő a számítógép vagy mobiltelefon kamerájába bemutatnia a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját, az ott működő FaceKom szoftver pedig felismeri az igazolványokat, és beolvassa a rendszerbe az adatokat, amelyekkel meg lehet nyitni a számlát vagy lehetőség van egyéb szerződéseket kötni. A szerződést és egyéb tájékoztatókat az ügyfél emailben megkapja, és egy-két órán belül már hozzá is férhet a számlájához.

„Óriási előrelépés ez az ügyintézés és az internetes bankolás világában” – mondja Bodnár Zsigmond, a FaceKom szoftvert fejlesztő TechTeamer Kft. ügyvezető igazgatója. A szoftver ötlete mindössze 4 hónappal ezelőtt fogalmazódott meg, az MKB pedig másfél hónappal ezelőtt csapott le a megoldásra. Azóta sorra keresik a céget más pénzügyi és távközlési szolgáltatók is, köztük bankok, biztosítók és mobilcégek. Nem véletlen ez: a szolgáltatók sokat spórolnak azzal, ha nem kell fizikai kirendeltségeket, ügyfélszolgálatokat fenntartaniuk, mindezek mellett növelhetik értékesítésük hatékonyságát.

A statisztikákból kiderült, hogy a szoftver segítségével az ügyfelek mindössze tíz perc alatt képesek új szerződést kötni, és az első napokban háromszor több ügyfél nyitott bankszámlát, mint egy fizikai fiókban.

Az MKB tenderén a TechTeamer rugalmasságának, megbízható szoftverének és a gyors telepítésének köszönhetően vihette el a megbízást, más, a piacon már ismert megoldásokkal szemben. A tender megnyerése után mindössze négy héttel már fel is állt a rendszer, és fogadta az ügyfeleket. Ebbe a rövid időbe nem csak az fért bele, hogy a szoftvert feltelepítsék, de a bankbiztonsági ellenőrzések is lezajlottak, és mindent rendben találtak. A FaceKom rendszere nem csak számlanyitásra jó, de ezen keresztül el lehet intézni az összes banki ügyfélszolgálaton vagy fiókban szokásos ügyet. Az operátorok teljes értékű telefonos ügyfélszolgálatot üzemeltetnek a rendszeren keresztül: kezelni tudják a bejövő és kimenő hívásokat, a rögzített videók és események visszanézhetők és elemezhetők, az ügyfeleknek pedig lehetőségük nyílik értékelni az operátorok munkáját valamint a hívások minőségét. A FaceKom további előnye, hogy a már meglévő ügyfélszolgálati szoftvereket nem kell lecserélni, a TechTeamer könnyen integrálja a szoftvert az adott cég rendszereibe.

Ilyen szolgáltatásra persze nem csak a magyarországi, de a külföldi cégek is igényt tartanak, ezért a jövő a külföldi terjeszkedésé – mondja Bodnár Zsigmond. Jelenleg tárgyalásokat folytatnak 3 nagy európai bankkal, két tengerentúli biztosítóval, és szakmai befektetőkkel.

Az MKB elégedett

„Kiemelten fontos volt számunkra, hogy a jogszabályok hatályba lépésének első napjától biztosítsuk az online számlanyitást. Ez a lehetőség korábban nem tapasztalt gyorsaságot és rugalmasságot garantál új ügyfeleink számára. Az online számlanyitás előkészítését és elindítását három hónap alatt sikeresen megvalósítottuk. Azon dolgozunk, hogy az MKB Bank termékei és szolgáltatásai a legnagyobb elégedettséget és ügyfélélményt biztosítsák” – mondta Hetényi Márk, az MKB Bank retail és digitális vezérigazgató-helyettese.

További információk a TechTeamer honlapján >>

(x)

Címlapon

Marha jó, egészséges, de miért nem eszik a magyarok?

Marha jó, egészséges, de miért nem eszik a magyarok?

Újabb ágazatot segít fogyasztásösztönző kampánnyal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Ezúttal a szarvasmarha-, azon belül is a húsmarha-ágazat került a fókuszba. Mindezt a számok is indokolják: a magyarországi marhahús-fogyasztás fejenként és évente alig éri el a 2 kilót, ami az egészségileg indokolt mennyiség és az uniós 6-8 kilós átlag csupán harmada.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?