Hirdetés
Hirdetés

Nézd meg a pénztárcád! Jövőre már fizethetsz ezzel a pénzzel

2017. december 22., 11:39
Cimkék
MNB
, bankjegy
, pénz
, papírpénz

Jön az új év, mennek a régi bankjegyek.

December 31-ig fizethetünk a régi 20 ezres bankjegyekkel, mert a Magyar Nemzeti Bank az év végén bevonja azokat a forgalomból – figyelmetet az MNB.

Mindez azt jelenti, hogy január 1-től már csak a – két évvel ezelőtt forgalomba hozott – korszerűbb 20 ezres forintos bankjegyekkel lehet fizetni.  Az új évben a kereskedők már nem kötelesek elfogadni a bevont, régi húszezer forintosokat.

Hirdetés

Hol lehet beváltani a régi bankjegyet?

A bevonási határnapig be nem cserélt régi húszezer forintosok nem veszítik el értéküket. Ezek a bankjegyek minden bank- és postafiókban még három évig, az MNB lakossági pénztárában pedig húsz évig – azaz 2037. december 31-ig – válthatók át díjmentesen azonos címletű, törvényes fizetőeszközre.

A 10 ezres még marad

A régi 10 ezer forintosok bevonásáról még nem született döntés, így ezek a bankjegyek az újakkal együtt továbbra is korlátozás nélkül használhatók.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sosem látott árvíz jöhet Magyarországon – hogyan védjük meg értékeinket?

Sosem látott árvíz jöhet Magyarországon – hogyan védjük meg értékeinket?

Szakértők szerint idén akár az elmúlt évek legnagyobb árvizére számíthatunk, a rekordmennyiségben felhalmozódott hó és az enyhe időjárás miatt felgyorsult olvadás következtében. Bár a szakértők óvatos feltételezésekbe bocsátkoznak csak, a biztosítók figyelmeztetik a lakosságot: érdemes még most átnézni és frissíteni a biztosítást, hogy badott esetben garantáltan fizessen a biztosító.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?