Hirdetés
Hirdetés

Rengeteg pénzt fizet vissza az OTP – lehet, neked is jár?

2018. március 05., 11:58

Kötelezettségvállalással zárult a bank ügye a GVH-nál, nem bírságról van szó.

A Gazdasági Versenyhivatal amiatt indított vizsgálatot, hogy a vállalkozás – 2012. január 1-jétől 2013. december 18-ig – megfelelő tájékoztatásokat tett-e közzé a hitelkártyája használatához kapcsolódó kamatmentes visszafizetés lehetőségeiről, figyelemmel a türelmi időszakon túli visszafizetések esetén szükségessé váló kamatfizetésre a következő elszámolási időszakban történő vásárlások után is a 2016. június 20-ig érvényesülő kamatszámítás alapján. Azt OTP ugyan nem értett egyet a GVH álláspontjával, ám egy több elemből álló kötelezettségvállalást nyújtottak be, ezt közölte a GVH a Privátbankár.hu-val.

A komplex dokumentumot a versenyhivatal elfogadta, és a vállalások alapján kötelezte az OTP-t arra, hogy az érintett mintegy 11 ezer fogyasztónak térítsenek vissza összesen 19 millió forintot, mindezt költségek és egyéb kötelezettségek nélkül; valamint indítson egy elsősorban online és televíziós megjelenésekre épülő, legalább négy hétig tartó oktatási célú kampányt a hitelkártyák használatáról és a velük kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. Ebben népszerűsíteni kell egy legalább két évig elérhető, oktatási célú honlapot is. Mivel azonban kihágást nem találtak a cégnél, így bírságot sem rendeltek el az OTP-vel szemben.

Hirdetés

Csányi: nincs olyan stadion, ahová beférne az összes dolgozónk

Az idén két új, európai országban is megjelenhet az OTP, amely akvizíciói folytatására készül – mondta Csányi Sándor. A rekorderedmény után 15 százalékkal magasabb osztalékot fizetnek. Erre az évre Magyarországon várják az egyik legmagasabb gazdasági növekedést, és a hitelállomány a lakossági piacon két számjegyű mértékben bővülhet. A Privátbankár.hu cikkéért kattints ide!>>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Háború a műanyag ellen – kiakadtak a kormány döntésén

Háború a műanyag ellen – kiakadtak a kormány döntésén

A héten dőlt el, hogy a kormány nem támogatja azt a minisztériumi törvénytervezetet, amely megemelte volt a műanyag zacskók környezetvédelmi termékdíját. A Greenpeace Magyarország nem érti, miért táncolt vissza a kormány, szerintük felháborító a döntés. Petíciójukat az egyszer használatos műanyag zacskók betiltásáról már 154 ezren írták alá.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?