Hirdetés
Hirdetés

Túl sokat fizetsz a bankodnak? Hamarosan megtudhatod, érdemes-e váltani

2018. július 20., 07:25

Egységesítené és összehasonlíthatóvá tenné a banki számlaszolgáltatásokat egy kormányrendelet. Ennek az ára, hogy az ügyfelek kevesebb egyénre szabott kedvezménnyel találkozhatnak, így egyeseknek drágulhatnak is a banki költségei.

MTI Fotó: Marjai János
MTI Fotó: Marjai János

Az uniós fizetésiszámla-irányelv szabályozásával összhangban a Pénzügyminisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátotta annak a kormányrendeletnek a tervezetét, amely a banki számladíjak összehasonlíthatóbbá tételét tenné lehetővé. A  rendelet várhatóan 2019. július 31-én lép hatályba, írja a Világgazdaság.

Az uniós jogalkotók a lakossági számlák fenntartásához és a tranzakciókhoz kapcsolódó adatok, valamint a kártyás és internetbanki költségek összehasonlíthatóságát kívánják megteremteni.

Hirdetés

A számlafenntartás költségei és a tranzakciók díjai számos tényezőtől függnek – más és más díjakat kaphat még azonos számlacsomagon belül is két ügyfél, ha bizonyos paramétereket teljesít vagy épp nem teljesít.

A szabályozás révén egységes kondíciós listák jöhetnek létre, és mivel az adatokat a bankoknak egy központi pénzügyi felügyeleti adatbázisba is fel kell majd tölteniük, azon keresztül az ügyfél a számára fontos díjtételek alapján azonnal össze tudja majd vetni az ajánlatokat, adta hírül a Világgazdaság.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megkongatták a vészharangokat Londonban - csúszhat a Brexit

Megkongatták a vészharangokat Londonban - csúszhat a Brexit

A brit kormány három magas rangú tagja szerint el kell halasztani Nagy-Britannia kilépését az EU-ból, ha a jövő héten nem sikerül áttörést elérni a Brexit-folyamatban kialakult patthelyzet megoldásában. A felhívás példátlanul nyílt szembefordulás a kormányon belül Theresa May Brexit-stratégiájával. A brit miniszterelnök ugyanis eddig elvetette a kilépés elhalasztásának gondolatát.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?