Hirdetés
Hirdetés

Túl sokat fizetsz a bankodnak? Hamarosan megtudhatod, érdemes-e váltani

2018. július 20., 07:25

Egységesítené és összehasonlíthatóvá tenné a banki számlaszolgáltatásokat egy kormányrendelet. Ennek az ára, hogy az ügyfelek kevesebb egyénre szabott kedvezménnyel találkozhatnak, így egyeseknek drágulhatnak is a banki költségei.

MTI Fotó: Marjai János
MTI Fotó: Marjai János

Az uniós fizetésiszámla-irányelv szabályozásával összhangban a Pénzügyminisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátotta annak a kormányrendeletnek a tervezetét, amely a banki számladíjak összehasonlíthatóbbá tételét tenné lehetővé. A  rendelet várhatóan 2019. július 31-én lép hatályba, írja a Világgazdaság.

Az uniós jogalkotók a lakossági számlák fenntartásához és a tranzakciókhoz kapcsolódó adatok, valamint a kártyás és internetbanki költségek összehasonlíthatóságát kívánják megteremteni.

Hirdetés

A számlafenntartás költségei és a tranzakciók díjai számos tényezőtől függnek – más és más díjakat kaphat még azonos számlacsomagon belül is két ügyfél, ha bizonyos paramétereket teljesít vagy épp nem teljesít.

A szabályozás révén egységes kondíciós listák jöhetnek létre, és mivel az adatokat a bankoknak egy központi pénzügyi felügyeleti adatbázisba is fel kell majd tölteniük, azon keresztül az ügyfél a számára fontos díjtételek alapján azonnal össze tudja majd vetni az ajánlatokat, adta hírül a Világgazdaság.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Miért épp most szűnik meg a lakástakarékok állami támogatása?

Miért épp most szűnik meg a lakástakarékok állami támogatása?

Az elmúlt két napban a lakás-takarékpénztári megtakarítások állami támogatásának gyors megszüntetése felbolygatta a közvéleményt, sokan, sok szempontból elemezték már a kérdést. Mi azon elmélkedünk, hogy miért épp most történik ez, hisz 20 éves a konstrukció, és a kormány is már bő 8 éve a helyén van. Folyamatok, okok, amik meghúzódhatnak a háttérben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?