Hirdetés
Hirdetés

Újra lecsapott az MNB - tilosban járt az értékmegőrző

2018. augusztus 02., 11:21

A Széfbank utódja jogosulatlan széfszolgáltatást nyújtott az MNB korábbi tiltásának ellenére.

A Magyar Nemzeti Bank jogosulatlan széfszolgáltatás gyanúja miatt piacfelügyeleti eljárást indított az Értékbox Kft. ellen, az első információk szerint a társaság a már korábban jegybanki tiltással és 128 millió forint bírsággal sújtott Széfbank Kft. tevékenységét folytatja. A vizsgálat lezárásáig a jegybank azonnali hatállyal megtiltotta a tevékenység végzését.

A jegybank korábban eljárást indított a budapesti cég tevékenységének áttekintésére, amelynek célja, hogy megállapítsák, a társaság végez-e üzletszerűen széfszolgáltatási tevékenységet.A jogszabály szerint ugyanis ezt kizárólag jegybanki engedéllyel rendelkező pénzügyi intézmény (hitelintézet és pénzügyi vállalkozás) végezhet.

Hirdetés

Az Értékbox egy Közép-Európában egyedülálló értékmegőrző szolgáltatást nyújt Budapest belvárosában, mely gazdasági társaságok, magánszemélyek, szervezetek, egyesületek számára egyránt elérhető. Az eljárás nem érinti az Értékbox széfjeiben elhelyezett értékek visszaszolgáltatását, az MNB piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét honlapján nyilvánosan közzéteszi – írták.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megkongatták a vészharangokat Londonban - csúszhat a Brexit

Megkongatták a vészharangokat Londonban - csúszhat a Brexit

A brit kormány három magas rangú tagja szerint el kell halasztani Nagy-Britannia kilépését az EU-ból, ha a jövő héten nem sikerül áttörést elérni a Brexit-folyamatban kialakult patthelyzet megoldásában. A felhívás példátlanul nyílt szembefordulás a kormányon belül Theresa May Brexit-stratégiájával. A brit miniszterelnök ugyanis eddig elvetette a kilépés elhalasztásának gondolatát.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?