Hirdetés
Hirdetés

Újra lecsapott az MNB - tilosban járt az értékmegőrző

2018. augusztus 02., 11:21

A Széfbank utódja jogosulatlan széfszolgáltatást nyújtott az MNB korábbi tiltásának ellenére.

A Magyar Nemzeti Bank jogosulatlan széfszolgáltatás gyanúja miatt piacfelügyeleti eljárást indított az Értékbox Kft. ellen, az első információk szerint a társaság a már korábban jegybanki tiltással és 128 millió forint bírsággal sújtott Széfbank Kft. tevékenységét folytatja. A vizsgálat lezárásáig a jegybank azonnali hatállyal megtiltotta a tevékenység végzését.

A jegybank korábban eljárást indított a budapesti cég tevékenységének áttekintésére, amelynek célja, hogy megállapítsák, a társaság végez-e üzletszerűen széfszolgáltatási tevékenységet.A jogszabály szerint ugyanis ezt kizárólag jegybanki engedéllyel rendelkező pénzügyi intézmény (hitelintézet és pénzügyi vállalkozás) végezhet.

Hirdetés

Az Értékbox egy Közép-Európában egyedülálló értékmegőrző szolgáltatást nyújt Budapest belvárosában, mely gazdasági társaságok, magánszemélyek, szervezetek, egyesületek számára egyránt elérhető. Az eljárás nem érinti az Értékbox széfjeiben elhelyezett értékek visszaszolgáltatását, az MNB piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét honlapján nyilvánosan közzéteszi – írták.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kína ezzel vág vissza – már háborús filmeket vetítenek

Kína ezzel vág vissza – már háborús filmeket vetítenek

Az elmúlt napokban az amerikai titkosszolgálati vezetők sorban találkoztak a nagy amerikai cégek főnökeivel az USA több pontján és titkos információkkal bizonygatták, hogy miért veszélyes Kínával üzletelni. Kína a múlt héten három Amerika-ellenes háborús filmet adott le, Hszi elnök pedig tegnap politikailag célzott látogatást tett egy ritkaföldfémet bányászó üzemben. Káncz Csaba jegyzete

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?