Hirdetés
Hirdetés

Van, ami nagyon bejött a K&H-nak

2018. május 25., 09:25

Jó évet zárt a bankcsoport.

A K&H Bankcsoport 15,1 milliárd forint adózás utáni eredménnyel zárta az idei első negyedévet, egy ingatlanügyletből származó egyszeri bevétel nélkül az adózás utáni eredmény 12,9 milliárd forint volt, 30 százalékkal több a tavalyi első negyedévinél - közölte a K&H Bank.

A nyereség elsősorban a magasabb üzleti volumeneknek és a növekvő ügyfélszámnak, valamint a hitelezési költségek további csökkenésének köszönhető.

Hirdetés

A bevételek éves összehasonlításban 8 százalékkal nőttek az első negyedévben, elsősorban a nettó kamatbevétel 7,5, valamint a díjbevétel 10,6 százalékos emelkedése miatt.

Az ügyfeleknek nyújtott hitelek állománya 1412 milliárd forint volt az első negyedévben, 9,6 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. Ennek eredményeként a hitelezés területén a K&H piaci részesedése a 2017. márciusi 10,1 százalékról 10,4 százalékra emelkedett 2018 márciusára.

A betétállomány 2244 milliárd forintot ért el, 6,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - idézi a közlemény Gombás Attilát, a K&H Csoport pénzügyi vezetőjét.

A nem-teljesítő hitelek aránya és a hitelezés költsége is tovább csökkent. A megtakarítások területén 3,1 százalékos volt a növekedés a befektetési alapoknál. Ezek eredményeként a hitel/betét arány 1,3 százalékkal 62,9 százalékra emelkedett - ismertette Gombás Attila.

A K&H Biztosító 1 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el az első negyedévben, ami 22 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

Nik Vincke, a K&H Biztosító vezérigazgatója szerint a nem-élet üzletágban minden fő termékcsoportban növekedést értek el, ami 12,4 milliárd forint bevételt eredményezett, ez éves összehasonlításban 10 százalékos növekedésnek felel meg. Az élet üzletágban elért teljesítmény elsősorban a nyugdíjterméküknek volt köszönhető, az előző év azonos időszakához képest 75 százalékos volt a növekedés.

David Moucheron, a K&H Csoport vezérigazgatója közölte: 15 és 20 éves futamidejű, végig fix kamatozású, az MNB által minősített fogyasztóbarát lakáshitelekkel egészítették ki a termékpalettát. Folytatják befektetéseiket digitális megoldásokba, a lakossági ügyfelek számára például bevezették a táblagépen történő elektronikus aláírást, ami papírt, az ügyfeleknek pedig időt takarít meg.

A vállalati ügyfeleknek az idei első negyedévben elindították a K&H Trade Club szolgáltatást, ami az európai országokban elérhető, nagyvállalatokat megcélzó kereskedelmi partnerkereső, számos piaci információval egy helyen.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Idén is sokan mentek ki, ennyi magyar még nem dolgozott Ausztriában

Idén is sokan mentek ki, ennyi magyar még nem dolgozott Ausztriában

Megint rekordot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok létszáma, és bár a román állampolgárok száma jobban bővült, ők még jóval kevesebben vannak. A lengyelek, a németek és a volt Jugoszlávia polgárai is jöttek rendesen, a menekültek közül is sokan kaptak állást, de az egész munkaerő-piac is bővülni tudott.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?