• Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2018

 • Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2018 - Bernáth Julianna

 • Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2018 - Juhász Judit

 • Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2018

 • Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2018 - Fodor Papp Gergő

 • Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2018 - Csarnó Ella

 • Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2018 - Lantos Mihály

 • Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2018 - Lantos Mihály, Mozdoljunk együtt!

 • Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2018 - Közönség kép

 • Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2018 - Bugár Csaba

 • Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2018 - Kauker Gergely

 • Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2018 - Lantos Mihály, Mozdoljunk együtt!

 • Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2018 - Közönség kép

 • Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2018 - Molnár Péter

 • Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2018 - Virág Ferenc

 • Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2018 - Karászi Gyöngyi

 • Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2018 - Márkus Attila

 • Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2018 - Panelbeszélgetés

Bálint Viktormanaging partner, BnL Growth Partners

Bálint Viktor közgazdász, marketing és üzletfejlesztési szakértő. A média- pénzügyi tanácsadói illetve a technológiai szektor vezető pozícióban eltöltött 15 évet követően részt vett az egyik legnagyobb hazai hátterű fintech sikersztoriban és exitben, az IND Group 2014-es értékesítésében. 2015-ben 2 társával megalakította a BnL Growth Partners-t. A magát 'smartmoney'ként definiálió vállalkozás alapvetően B2B, a fintech területén működő és növekedési fázisban lévő cégekkel dolgozik együtt, tőkebefektetőként és a nemzetközi expanziót támogató tanácsadóként. Nemrég indult BnL Start Partners inkubátorházuk, amely induló csapatoknak segít szintén a fintech területén sikerre vinni ötleteiket.

Bugár Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója

Bugár Csabavezérigazgató, Diákhitel Központ Zrt.

A Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügyi szakán majd a Pénzügyi és Számviteli Fõiskola belkereskedelmi szakán végezte tanulmányait, 1991 óta adószakértő.
1987-től a Magyar Hitel Bank Rt. főelőadója, majd 1991-tõl osztályvezető-helyettese volt. Ezután a Portfolió Bank Rt. befektetési igazatója majd a Hitelgarancia Rt. üzleti vezérigazgató-helyettese volt. 1995 és 1999 között az ABN AMRO Bank Rt. igazgatója, majd a Magyar Fejlesztési Bank Rt. vezérigazgatói tanácsadója volt. Eközben a Magyar Követeléskezelő Rt.  vezérigazgatói tisztét is betöltötte.
2004-2005-ig a BÁT Budapesti Árutőzsde Rt. vezérigazgatója volt, majd 2009-ig a Primátus Pénzügyi Szolgáltató Zrt., ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett. 2010 óta vezérigazgatóként vezeti a Diákhitel Központ Zrt.-t.

Chornitzer Péterüzleti vezérigazgató-helyettes, Diákhitel Központ Zrt.

Chornitzer Péter 2017 februárja óta a Diákhitel Zrt. üzleti vezérigazgató helyettese.
Diplomáját a Budapest Közgazdaságtudományi Egyetemen pénzügy szakirányán szerezte. Ezt követően kereskedelmi bankokban (Magyar Hitel Bank,ING Bank) dolgozott kontrolling vezetői pozíciókban, majdc három éven át az Erste Bank lakossági termékfejlesztésekért felelős vezetőjeként dolgozott.
2004-ben társaival saját pénzügyi tanácsadó céget hozott létre, majd cégének PwC Magyarország Kft. által 2010-ben történt megvásárlását követően a PwC szenior menedzsereként tevékenykedett.
2014-től 2017 januárjáig a Magyar Fejlesztési Bank termékmenedzsmentért felelős igazgatójaként felelt a speciális magyar és EU forrású fejlesztési hitelek kidolgozásáért.

Czímer JózsefCapsys London Office

Csarnó Ella Bankzee Family Banking

Ella a Bankzee Family Banking evangelistája és hivatásos millenialja. Újságíróként (és gyógyulófélben lévő social media függőként is) az érdekli a legjobban, hogy hogyan használják a mai srácok a közösségi internetet, és hogyan keverik az életükben az online és az offline létet. Ella az ELTE kínai szakán végzett, az Index.hu újságírója volt, két éve pedig fejest ugrott a startup világba.

dr. Hochmann Andrásvezérigazgató, GRAWE Életbiztosító Zrt.

Dr. Hochmann András jogász, a Pécsi Tudományegyetem Állam- És Jogtudományi Karán végzett. A közel 200 éves biztosítási múltra visszatekintő osztrák GRAWE Konszern magyarországi leányvállalatának, a pécsi székhelyű  GRAWE Életbiztosító Zrt-nek a vezérigazgatója. Két évtizedet átívelő vezérigazgatói tisztsége alatt a GRAWE Életbiztosító Zrt. a folyamatos eredményes működés mellett a magyar biztosítási piac stabil, meghatározó szereplőjévé vált, piaci részesedését apránként, de kiegyensúlyozottan növelve. 2017. április 19-től az Osztrák Köztársaság magyarországi tiszteletbeli konzulja, az általa vezetett pécsi konzulátus a feladatait Baranya, Somogy és Tolna megyékben látja el.

Juhász JuditDigitalizációs Szakterület Vezető, Takarék Csoport

Gazdasági mérnökként „véletlenül” került bankszakmai területre. Eddigi pályafutása során több banknál váltogatta a közvetlen ügyfélkapcsolattal, értékesítéssel kapcsolatos vezetői szakterületeket a központi termékfejlesztéssel összefüggő alkalmazás- vagy üzletfejlesztési pozíciókkal. Meggyőződése, hogy a közvetlen ügyfélkapcsolati tapasztalatokból lehet igazán piacképes és valós igényeket kielégítő termékeket, szolgáltatásokat előállítani.
Jelenleg a Takarék Csoport digitális szolgáltatásainak felkészítésével, megújításával foglalkozik a fintech forradalom küszöbén.

Karászi GyöngyiKépzési Vezető, Aegon Biztosító

Tanári pályáját  biztosítás értékesítésre  váltotta fel.

Az értékesítési élmények és a   tanári pálya tapasztalata nagyon gyorsan tréneri  foglalkozássá alakult.

Immár több éve  képzési vezetőként dolgozik, és saját társaságának  oktatásirányítása mellett az foglalkoztatja,  hogyan lehet  frappánsan,  érdekesen  közel hozni a biztosítottság gondolatát a fiatalokhoz.

Munkatársaival  középiskolai tanároknak szóló anyagot készített arról, hogy az egyes életkorokban milyen kockázatokra érdemes figyelni és  hogyan tudjuk a legjobb védelmet kialakítani.

Kauker Gergelyosztályvezető, Magyar Nemzeti Bank

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen bankmenedzsment szakközgazdász diplomát. Pénzügyi elemzőként dolgozott egy amerikai vállalatnál, majd egy magyarországi nagybank compliance szakterületén befektetési szolgáltatással kapcsolatos jogszabályi megfeleléssel foglalkozott. 2014-ben csatlakozott a Magyar Nemzeti Bankhoz, számos vizsgálatot vezetett piaci visszaélés, jogosulatlan tevékenység és prudenciális intézmények ellenőrzése kapcsán. Jelenleg a Tőkepiaci operatív vizsgálati osztályt vezeti

Lantos Mihály
tanulásmódszertan-oktató

Lantos Mihály tanulásmódszertan-oktató is rossz tanulóként kezdte, nem volt sikeres az iskolában. Egy nap az élete fordulóponthoz érkezett és belátta, hogy a céljai eléréséhez tudásra van szüksége. De hogyan menjen át a vizsgákon? Tapasztalataira és kutatásaira alapozva létrehozta a saját tanulási stratégiáját, amelyet mára a Lépéselőny tanfolyamon oktat, 7-18 éves diákoknak segítve eredményesebbé válni a tanulás terén. Villámolvasás tanfolyamai pedig a felnőtt korosztály számára nyújtanak segítséget nagy információmennyiségek gyors feldolgozására. Lantos Mihály rossz diákból így lett mára több diplomás egyetemi oktató

Márkus Attilaügyvezető igazgató, Pressenger

A tudatos életpályatervezés tökéletes ellenpéldája vagyok. Néhány nagyon rövid időszakokat leszámítva gyakorlatilag egyetlen végzettségemnek/szakképzettségemnek megfelelő területen sem dolgoztam. Cserébe mindig fontosak voltak számomra a kihívások és bujkál bennem „némi” kíváncsiság is. Többször hagytam magam ezek által sodortatni, így lett belőlem például Pressenger alapító is. A pénzügyi tudatosság több oldalról is áthatja mindennapjaimat, cégünkben többek között pénzügyi tervezéssel, pénzügyi riportolással és alapszintű kontrollinggal foglalkozom.

Molnár Péter
Társalapító, DLabs

Mérnök-informatikus, közgazdász. Számos informatikai projektben vett részt projektvezetői, fejlesztői, üzemeltetési és megrendelői szerepkörökben is, köztük core banki rendszer integrációjában. A DLabs egyik alapító tagja, emellett jelenleg CTO, projekt menedzser és infrastruktúra mérnök innovatív vállalkozásoknál. Fő szakterülete az IT biztonság, számítógépes hálózatok és backend rendszerek, de otthonosan mozog a pénzügyi területeken is. 2012 óta foglalkozik kriptovalutákkal, főleg bányászattal, fejlesztéssel.

Németh Péter
Előadó, Blokktatás

Informatikai szakember. Több nagyszabású állami és magán projekt tervezésében és kivitelezésében vett részt. Szakterülete a hálózati kommunikáció, a számítógépes biztonság, titkosítás (kriptográfia) és a magas rendelkezésre állású, nagy terhelesű rendszerek fejlesztése.
A MicroCoin, az első magyar saját blokkláncon futó kriptovaluta és fejlesztési környezet megalkotója.

Rádóczy KlaudiaGazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola nappali szakos PhD hallgatója

Rádóczy Klaudia diplomáit a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán szerezte. BA szakon Alkalmazott Közgazdaságtant végzett, mely mellett párhuzamosan az E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft. gyakornokaként tevékenykedett. Alapdiplomája megszerzését követően 2 évet a versenyszférában töltött, mely során pénzügyi főmunkatárs pozíciót töltött be az iStream.hu Kft-nél. Ezen pozíció betöltése mellett kezdte meg tanulmányait a Kar Közgazdasági Elemző, majd egyidejűleg a Pénzügy MA mesterképzésen, melyek párhuzamos elvégzése a pénzügyi irányú kutatások során szükséges módszertani megalapozást szolgálta számára. Mesterszakjai sikeres abszolválását követően a Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola nappali szakos PhD hallgatója a 2016/2017-es tanévtől. Tevékenyen részt vállal a Pénzügy és Számvitel Intézet keretei között az oktatási feladatokban főként a pénzügytan, vállalati pénzügyek és a pénzügyi piacokkal kapcsolatos kurzusok kapcsán, ahol gyakorlati tapasztalatait is kamatoztatni tudja. Kutatási területe a tőkepiacok, eszközárazási modellek, a szisztematikus kockázat és lehetséges magyarázatai. A magyar piacra vonatkozó szisztematikus kockázat kutatásához kapcsolódóan 2017/2018-as tanévben elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztérium által meghirdetett Új Nemzeti Kiválóság Program PhD ösztöndíját.

Dr. Schepp Zoltándékán, Pécsi Tudományegyetem, Közgazdaságtudományi Kar

Schepp Zoltán 1991-ben szerzett közgazdász és német nyelvi ágazati szakfordítói diplomát a JPTE Közgazdaságtudományi Karán. 2004-ben védte meg Ph.D.-disszertációját a PTE Közgazdaságtudományi Karán, majd 2011-ben ugyanitt habilitált. 2005-től egyetemi docensi beosztásban dolgozik. Érdeklődési területe a rugalmas devizaárfolyamok elmélete és a nemzetközi pénzügyi kapcsolatok. E területekhez kapcsolódó tantárgyakat oktat a Kar alap- és mesterképzési programjain, valamint magyar és angol nyelvű doktori képzésen.  2011-től kutatási és innovációs dékánhelyettes, ezt megelőzően 2007 és 2011 között a Kar mesterképzési programjainak igazgatója, még korábban a Kar és a Hageni Egyetem közötti kettős diploma program vezetője volt. Jelenleg a „Rastanews" c.  FP7-es kutatás pécsi kutatócsoportját vezeti (2013-2016), valamint a TÁMOP-4.2.2.C-11/1/KONV-2012-0005, „Jól-lét az információs társadalomban" c. kutatás II/3. „Mikro-szemléletű gazdaságmodellezés" munkacsoportját (2013-2014). Nős, két gyermek édesapja.

Szabó "Szabyest" Szabolcs Achilles
énekes, vlogger

Virág Ferencvezérigazgató, Random Capital

43 éves, közgazdász. 1994 és 2007 között az Equitas Bróker Zrt. vezérigazgatója volt, majd a KBC Securitieshez igazolt vezérigazgató helyettes, Head of International Retail Brokerage pozícióba. 2005 óta tagja a Budapesti Értéktőzsde Kereskedési Bizottságának, 2006 és 2009 között a tőzsde Felügyelőbizottsági tagja is volt.
2012 óta a Random Capital Zrt. elnök-vezérigazgatója, 2015 óta a Független Befektetési Vállalkozások Egyesületének elnökségi tagja.