• Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Balogh László

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Pölöskei Gáborné

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Szuromi-Kovács Ágnes

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Csapó Benő

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Nemes Csaba

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Nagy Zoltán Péter

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Schrankó Péter

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Dr. Szabó László

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Panelbeszélgetés

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Merényi Zsuzsa

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Dr. Németh Erzsébet

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Sütő Ágnes, Szekszárdi Júlia

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Braun Péter

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Hegedűs Éva

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Bugár Csaba

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Gergely Orsolya

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Beáta Juvancz

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Tóth Attila

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Panelbeszélgetés

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Szigeti Fanni

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Bugár Csaba, Tóth Attila

 • Pénzügyi Tudatosság Fórum 2015 - Szigeti Fanni, Berlinger Edina, Salamon Gábor

Balogh Lászlóhelyettes államtitkár, NGM

Pályáját 1980-ban kezdte a Külkereskedelmi Minisztériumban, majd 1991-től a párizsi Magyar Kereskedelmi Kirendeltség OECD részlegének vezetője volt.

1994-től Magyarország párizsi főtárgyalója az OECD csatlakozási tárgyalásokon, majd 1996-tól nagykövetként ő vezette a párizsi magyar OECD Missziót. 1999-től főosztályvezetőként kezdett dolgozni a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél (PSZÁF), később ő lett a szervezet ügyvezető igazgatója.

2001-2003 között a Pénzmosás-elleni Tárcaközi Bizottság elnöke és Kormánybiztosa volt. 2010 és 2011 között a kormány által létrehozott Otthonvédelmi Monitoring Bizottság tagja volt. 2010-ig a Magyar Nemzeti Banknál dolgozott, majd visszatért a PSZÁF-hoz és mint alelnök vett részt a munkában.

Beáta Juvancz
Morgan Stanley Hungary Analytics

Bugár Csabavezérigazgató, Diákhitel Központ Zrt.

Csapó Benőaz MTA doktora, a neveléstudomány kandidátusa

A SZTE Neveléstudományi Intézet, a Neveléstudományi Doktori Iskola, az MTA-SZTE Képességfejlődés Kutatócsoport és az SZTE Oktatáselméleti Kutatócsoport vezetője. 1989-ben Humboldt ösztöndíjas, 1994-95-ben Stanfordban vendégkutató volt, 1997-99 között a demokratikus gondolkodás fejlesztésével kapcsolatos programban dolgozott. A 2003-as és 2012-es PISA-vizsgálatokban a problémamegoldó gondolkodás elméleti kereteit kidolgozó munkacsoportok tagja volt. 2009-15 között a rendszeresen alkalmazható online felmérések kidolgozására irányuló „Diagnosztikus mérések fejlesztése” című program szakmai vezetője. Fő kutatási területei a kognitív fejlődés, a pedagógiai értékelés és a technológia alapú tesztelés.

Gerendai Károlyügyvezető, Sziget Kft.


Jelenlegi beosztása és fő tevékenysége:
1993-tól a Sziget Kft. alapítója, tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.
2008-tól a Costes Étterem résztulajdonosa
206-tól a Szeretem Magyarországot Klub alapítója, kuratóriumi tagja.

1995-től: A Wanted magazin, később WAN2 magazin alapítója és kiadója
1999-től tulajdonosa a Jókai 1. ingatlan befektetési Kft-nek.
Elismerések:
2000-ben Budapestért Díj
2002-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapta „a Sziget Fesztivál létrehozása megszervezésében végzett kiemelkedő munkásságáért”
2005-ben az Év Vállalkozója Díja
2008-ban Az év üzletembere
2010-ben megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend tiszti keresztje kitüntetést.

Gergely Orsolya ügyvezető, JAM Alapítvány

Kürti TamásKürt Zrt.

A KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. második generációs tulajdonosa. Alelnökként a vállalat tulajdonosi stratégiájának kivitelezéséért felelős és nemzetközi piaci terjeszkedésben aktív. E szerepét megelőzően öt éven át vezette az általa alapított kutatás-fejlesztés és innováció menedzsment üzletágat. Egyetemi diplomáját műszaki menedzsment, másoddiplomáját szervezetfejlesztés területén szerezte. Professzionális hobbiként tulajdonosi és felsővezetői csoportok fejlesztését moderálja.
Társadalmi felelősségvállalásának része a Felelős Családi Vállalatokért Magyarországon Egyesület megalapítása 2009-ben, amelynek 2013-ig alelnöke, azóta elnökségi tagja. Eredményei elismeréseképp beválasztották a Family Business Network International Next Generation vezetőségébe 2010-ben, valamint a European Family Business szövetség elnökségébe 2011-ben. Mindhárom szervezetben nemzetközi szakmai tapasztalatcsere programokat vezet.

Nagy Zoltán Pétermarketing igazgató, OTP Bank


Közgazdászként végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, pénzügy szakon.
1999‐ben kezdi pályáját az OTP Bankban. Az első években gyakornokként számos területen dolgozik, ezáltal betekintést nyer a legnagyobb hazai pénzügyi szolgáltató szerteágazó tevékenységébe.
2002‐től kezdve a bank lakossági üzletágában dolgozik. Két évet tölt
lakáshitel termékfejlesztési területen, majd 2005‐2008 között a hálózati teljesítmény-, és és kapacitásmenedzsment rendszerek működtetéséért és fejlesztéséért felelős területen tölt be vezető pozíciót.
2008 májusától az OTP Bank marketing igazgatója. Az általa vezetett terület menedzseli nemzetközi szinten az OTP Csoport márkafejlesztési stratégiáját. Az igazgatóság végzi az OTP Bank marketingkommunikációjával összefüggő feladatokat, szponzorációs, adományozási és CSR tevékenységét, felel a piackutatásokért és a lojalitás programokért; 2014-től a bank média- és belső kommunikációs tevékenységét is koordinálja.
Nős, két fiúgyermek édesapja; angol nyelven tárgyalási, német nyelven társalgási szinten beszél.

Nemes Csabaügyvezető, Scale Research

Pölöskei Gábornéhelyettes államtitkár, EMMI

1985-ben biológia-földrajz szakos tanárként végzett az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, majd ugyanitt humánökológus oklevelet szerzett tizenkét évvel később. 2005-ben közoktatási vezetői és pedagógus szakirányú szakképzettséget szerzett.

Pályafutását tanárként kezdte a Petrik Lajos Vegyipari Szakközépiskolában, ezután 1999-től egészen 2007-ig az Oktatási Hivatal Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságát irányította. Ezután dolgozott a szervezet főosztályvezetőjeként, majd általános elnökhelyettesként is. 2011-től előbb a Főpolgármesteri Hivatal, majd az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője.

Idén júliusban kezdte meg helyettes államtitkári munkáját az EMMI berkeiben. Emellett tagja a Budapesti Kereskedelmi Iparkamarának és a Budapest és Pest Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottságnak is.

Schrankó Péterügyvivő, OTP Fáy András Alapítvány


Stratégiai és vezetési tanácsadó, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvivője, az eddig több tízezer pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási képzését megvalósító OK Oktatási Központ ötletgazdája, a nemzetközi OK projekt kidolgozója. Szakmai munkájában és tudományos tevékenységében is folyamatosan a társadalom és az üzlet kapcsolatával foglalkozik. E területeket kapcsolati szakértőjeként vett részt számtalan piaci, nemzetközi és kormányzati projektben. Tanulmányait a Miskolci Egyetem Bölcsésztudományi karának szociológia, majd a BMF üzleti tanácsadó szakán végezte. Jelenleg az ELTE PPK Pszichológiai Doktori Iskolájának (Szervezet- és Munkapszichológia program) végzős hallgatója.

Dr. Szabó Lászlócímzetes docens, PTE-KTK

25 éven át hitelintézeti közép- és felső vezető, többek közt a Raiffeisen Bank Ügyvezető igazgatója.
20 éve egyetemi oktató, a Pécsi Közgázon Banküzemtant és Kockázat-menedzsmentet oktat. 2011 óta pénzügyi szakértő.

Szuromi-Kovács Ágnesügyvezető, Pénziránytű Alapítvány

Munkatapasztalat:

BusinessLab Műhelyhálózat, 2013 -2014
Programigazgató: egy egyetemek közötti innovációs műhelyhálózat elméleti kidolgozása és kiépítése, beleértve a program tartalmi kialakítását, a személyi-szervezeti háttér felépítését, valamint az egyes műhelyek létrehozását.
Brit-Magyar Kereskedelmi Kamara (BCCH), 2012
Membership Executive (tagságért felelős vezető)
Deutsche Bank ZRt., 2004-től folyamatosan
Igazgatósági tag, értékesítési vezető és Cash Management, valamint Trade Finance Főosztályvezető
Citibank Rt., 1999-2004
Főosztályvezető-helyettes, ügyfélkapcsolati menedzser, 2001-2004
Termékmenedzser, 2000-2001
Management Associate Program, 1999-2000
Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda, 1998-1999
Pénzügyi jogi és adótanácsadói terület

Tóth Attilaigazgatóhelyettes, Budapesti Értéktőzsde

Tóth Attila Szombathelyen született 1975-ben. Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem (a mai Corvinus Egyetem) Pénzügy szakán végezte 1999-ben. Diplomamunkáját az optimális adósságszerkezet témájából írta. 2005-ben EFFAS Diplomát szerzett. Az egyetemi tanulmányai alatt az Állami Számvevőszéken külső szakértőként töltött szakmai gyakorlatot, majd szintén még az egyetem alatt az Államadósság Kezelő Központban helyezkedett el 1998-ban. 1999-ben a Budapesti Értéktőzsde Üzletpolitikai Osztályára került közgazdasági elemzőként. 2004 novemberében az időközben Üzletpolitikai és Kommunikációs Igazgatóság igazgató-helyettese, majd 2005 júliusától igazgatója lett. 2008 júliusától a Tőzsde általános vezérigazgató-helyettesévé nevezték ki. Mindemellett ellátja a Tőzsde képviseletét a BÉT Index Bizottságában, Kereskedési Bizottságában és Elszámolási Bizottságában.

Hegedűs Évaelnökségi tag, Magyar Bankszövetség

Hegedűs Éva Egerben született, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen jeles diplomát szerzett.
Szakmai karrierje egyfelől kormányzati pozíciókhoz, másfelől banki vezetői beosztásokhoz kapcsolódik.
A Pénzügyminisztériumban és a Gazdasági Minisztériumban helyettes államtitkárként a pénzügyi rendszer felügyeletével és szabályozási kérdéseivel foglalkozott.
Több évig volt a Földhitel és Jelzálogbank vezérigazgató helyettese és négy évig vezette az OTP lakossági üzletágát, valamint volt elnöke az OTP Lakástakarékpénztárnak.
2010. májusától vezeti alelnök-vezérigazgatóként a GRÁNIT Bankot.
Pályafutása során több pénzügyi és energetikai társágnak (MVM Zrt. MAVIR Zrt. OTP Jelzálogbank, Exporthitel Biztosító Zrt., Hitelgarancia Zrt. ) volt vezető tisztségviselője.
2013-tól a Magyar Bankszövetség elnökségi tagja a kis- és középbankok képviseletében.
2014. májusától a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára.