Feltöltés alatt!

Ábrahám ZsoltCase Solvers

Balogh LászlóHelyettes államtitkár, Pénzügyminisztérium

A Pénzügyminisztérium (Nemzetgazdasági Minisztérium) Pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára 2014. január óta. Felelősségi köreibe tartozik a Pénzügyi szabályozás, a Pénzügyi tudatosság előmozdítása, a stratégia végrehajtása, a Makrogazdasági tervezés, az EU és OECD és egyéb nemzetközi gazdaságpolitikai konzultációk, a Nemzetközi pénzügyi intézményekkel kapcsolatos magyar stratégia és a pénzmosás- és terrorizmus finanszírozás elleni politika koordinálása 2014 óta tagja az EU Gazdaságpolitikai Bizottságának, az OECD Gazdaságpolitikai Bizottságának és 2018 óta az EIB Audit Bizottságának tagja.
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete Alelnöke 2010-2013-ig, Kormánybiztos, Pénzmosás elleni fellépés koordinációja 2001-2003-ig, Ügyvezető igazgató 2001-2005-ig.
A Magyar Nemzeti Bank Vezető nemzetközi tanácsadója 2005-2010-ig.
Nagykövet, Magyarország állandó OECD képviselője, a párizsi magyar OECD Misszió vezetője 1996-1999-ig. Rendkívüli követ és meghatalmazott miniszter, Magyarország párizsi főtárgyalója az OECD csatlakozási tárgyalások során 1994-1996 között.
A pénzügyi felügyeletet képviselte az Európai Értékpapír- és Piaci Hatóság (ESMA) Felügyeleti Tanácsának munkájában (2011-2013), részt vett az Európai Rendszerkockázati Testület Tanácsadó Bizottságának (ESRB ATC) munkájában 3 éven át, Szerbia EU csatlakozásának előkészítése kapcsán technikai segítségnyújtást biztosított - az EKB szervezésében (az MNB képviseletében) - a Szerb Nemzeti Banknak a devizaliberalizáció témájában.

Farkas RamónMABISZ

Foki TamásIgazgatóhelyettes, Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános iskola és Gimnázium

Történelem szakos általános és középiskolai tanár vagyok. Jelenleg a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium pedagógus továbbképzési igazgatóhelyetteseként dolgozom. Elvégeztem a Műszaki Egyetem vezetőképző szakát (Szakvizsgával rendelkezem) Munkaterületeim pályám során: pedagógiai szolgáltatás, történelem, társadalomismeret tanítás és tantervkészítés (NAT, kerettanterv, helyi tantervek), Mérés-értékelés (kétszintű érettségi) taneszközök lektorálása, digitális és interaktív taneszközfejlesztés, a történelemtanítás módszertana - elmélet és gyakorlat. 1994-től részt vettem a NAT munkálataiban, mint az Ember és Társadalom műveltségterület egyik kidolgozója; vezetője voltam a Kerettanterv Történelem bizottságának, tagja a kétszintű történelem érettségit kidolgozó bizottságnak. Többszáz pedagógust képeztem az emelt szintű érettségire. Munkatársa voltam a 2003-as NAT bizottságnak is. 2007-2010 között a történelem érettségi feladatkészítő bizottság elnökeként dolgoztam. 2009- ben és 2010- ben.részt vettem a TÁMOP 3.1.4 és a TÁMOP 3.2.9 projektek résztvevőinek képzésében. Számos szaktanácsadói feladatot végeztem, szaktanácsadói munkám során kb. 650 szakórát látogattam. Számos történelem tankönyvnek voltam a lektora.

Gábor BélaIoT Kutatóintézet igazgató, Egri Eszterházy Károly Egyetem

1991-ben diplomázott az Eszterházy Károly Főiskolán. Informatikai végzettségét az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetemen, pénzügyi és gazdasági Master of Business Administration diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte. Három évig dolgozott rendszerprogramozóként az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt.-nél, majd két évig informatikai főmunkatársként a Központi Elszámolóház és Értéktár Zrt.-nél. 2000-től a Credit Agricole Bank Magyarországi Fióktelepének rendszerfejlesztési vezetője, később bankbiztonsági menedzsere, majd informatikai igazgatója volt. 2008 óta ügyvezető igazgatója a DynaBIT Informatikai Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-nek, amely kontrolling és üzleti intelligencia rendszerekkel foglalkozik.
2017 nyarán vette át az Eszterházy Károly Egyetem IoT Kutatóintézetének irányítását. Jelenleg az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetben futó EFOP 3.2.2 projekt digitális alprojektjének vezetője, amelynek keretében megújul a Nemzeti Köznevelési Portál és kifejlesztésre kerül az Okostankönyv.

Kalóné Szűcs Erzsébetképzésért felelős oktatási igazgató, Egri Eszterházy Károly Egyetem

Kalóné Szűcs Erzsébet matematika-fizika szakos tanár, az Eszterházy Károly Egyetem oktatási igazgatója
Fő feladata az egyetemen a képzések indításával kapcsolatos szakmai feladatok összefogása, tantervi optimalizációs folyamatok koordinálása. A felvételi és képzésszervezési osztály vezetőjeként a felsőoktatásba jelentkezők számára nyújt tájékoztatót, szervezi a felvételi vizsgákat. Felügyeli az igazgatósághoz tartozó Tanulmányi és Oktatásszervezési Osztály, valamint az Elemző Iroda vezetőjének és a campusok oktatási csoportjainak munkáját . Európai uniós projekt feladatokban részt vállal, jelenleg az EFOP 3.4.3. „Az Eszterházy Károly Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatásminőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében” c. projekt szakmai vezetője.

Dr. Kocsis GergelyRowanhill Global ügyvezetője, a Digitális Jólét Program külső szakértője

Dr. Kocsis Gergely, közgazdász-jogász, diplomáit a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, illetve a Miskolci Egyetemen szerezte. Az egyetem elvégzése után a bankszektorban helyezkedett el, kezdetben vállalat- és projekt finanszírozással foglalkozott, majd évekig a CIB Bank egyik megyei fiókját vezette. Ezt követően Milánóban, a bank olaszországi tulajdonosánál, az IntesaSanpaolonál dolgozott szakértőként, nemzetközi termékfejlesztési és bankvásárlási feladatokban. Hazatérése után a CIB Bank külső partnerei (ezek között pl. a biztosítói) kapcsolatait - a közös termékfejlesztést és értékesítési hálózatokat - irányította. 2009-től pályafutását vezető tanácsadó cégeknél, - többek között, mint az EY és a Deloitte menedzsere - folytatta és számos bank, biztosító, telekommunikációs és energiavállalat stratégiai átalakítási és működési hatékonyság javítására irányuló projektjét vezette. 2015. óta, mint a RowanHill Global Kft.  ügyvezetője, e pozíciójában a digitális átállás támogatást célzó stratégiai tanácsadásban, üzletfejlesztési programokban, innovatív – smart city, fintech, insurtech, blockchain technológiákra építő – IT és üzleti projektek irányításában és megvalósításában működik közre.

Kovács PéterStratégiai program- és projektvezető, Generali Biztosító

Kovács Péter, a Generali Biztosító stratégiai program- és projektvezetője. Az elmúlt évben a Generali hálózatfejlesztési programját vezette, az idei évtől a vállalat digitális megújításáért felel. Fókusza a projektműködés és a szervezeti működés közötti sikeres átmenet biztosítása. Jogász, 3 gyermek édesapja, a CEU Technology Management and Innovation program hallgatója.

Lantos Mihály
tanulásmódszertan-oktató

Lantos Mihály tanulásmódszertan-oktató is rossz tanulóként kezdte, nem volt sikeres az iskolában. Egy nap az élete fordulóponthoz érkezett és belátta, hogy a céljai eléréséhez tudásra van szüksége. De hogyan menjen át a vizsgákon? Tapasztalataira és kutatásaira alapozva létrehozta a saját tanulási stratégiáját, amelyet mára a Lépéselőny tanfolyamon oktat, 7-18 éves diákoknak segítve eredményesebbé válni a tanulás terén. Villámolvasás tanfolyamai pedig a felnőtt korosztály számára nyújtanak segítséget nagy információmennyiségek gyors feldolgozására. Lantos Mihály rossz diákból így lett mára több diplomás egyetemi oktató

Merényi ZsuzsannaPénziránytű Alapítvány

Közgazdász tanár, a Pénziránytű Alapítvány oktatási igazgatója. 33 év közoktatási gyakorlat után, 2015 júniusától vesz részt alkalmazottként az alapítvány munkájában.
2012-ben - a pénzügyi szektor támogatásával-  részt vett a NAT gazdasági, pénzügyi témában készült választható kerettanterveinek kidolgozásában.
Az alapítvány által akkreditáltatott középiskolai illetve általános iskolai tankönyv szerzőcsoportjának tagja. A sikerrel működő általános és középiskolai tanárképzésének akkreditációját készítette elő, a képzések tananyagát dolgozta ki.

Prof. Dr. Németh Erzsébetszociálpszichológus, Állami Számvevőszék

A Budapesti Metropolitan Egyetemen egyetemi tanár, az Állami Számvevőszéken igazgató. A pénzügyi kultúrával kapcsolatos kutatások vezetője (ÁSZ, Pénziránytű Alapítvány). A Pénzügy Szemle/Public Finance Quarterly felelős szerkesztője. Ez idáig összesen 164 tudományos közleménye jelent meg, kommunikáció, szociálpszichológia, oktatási-nevelési és pénzügyi kultúra témákban. Elérhető az enemeth@metropolitan.hu e-mail címen.

Pölöskei Gáborné az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára

Pályáját biológia-földrajz szakos középiskolai tanárként kezdte. Vezetőként mind az intézményfenntartói, mind az államigazgatási, szabályozási területen tapasztalatot szerzett. Szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkárként 2017. óta látja el munkáját. Célja a szakképzési és felnőttképzési rendszer modern gazdasági igényekhez igazodó fejlesztése, olyan képzés biztosítása az iskolarendszerben tanuló fiatalok részére, amelyben a munkaerőpiacon való érvényesüléshez szükséges készségeket elsajátíthatják.

Sebők Ádám ArchibaldÜzletfejlesztési menedzser, MKB Bank

Sebők Ádám Archibald az MKB Bank üzletfejlesztési menedzsere, ahol elsődlegesen a banki digitális transzformációval és az ügyfélelégedettség növelésével foglalkozik. Tapasztalatait korábban értékesítési területen szerezte, ahol első kézből ismerhette meg az ügyfelek igényeit, motivációit, esetleges problémáit, amik a banki ügyintézés során merültek fel. Ezek alapján az ügyfélélmény alapú szemléletet viszi be a bank mindennapjaiba, hogy ne csak technikailag magas színvonalú megoldásokat, hanem az ügyfelek valós igényeire szabott újdonságokkal léphessen az MKB Bank a piacra.

Sütő Ágnes
területi vezető, Magyar Bankszövetség

2011 óta a Magyar Bankszövetség területi vezetője, a kommunikáció és elektronikus csatornák területen. Így munkájához tartozik a pénzügyi kultúra fejlesztésének támogatása, előmozdítása, melynek során
- a PÉNZ7 közoktatási témahét magyarországi kezdeményezője, Szervezőbizottsági tagja
-  a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi tagja,
-  az egyetemi Fintelligence Központok szaktanácsadója.
Emellett  1996 óta tagja a Magyar Marketing Szövetségnek (MMSZ), melynek alelnöki pozícióját is betölti. 2011 óta az Európai Bankföderáció (EBF) Kommunikációs és Pénzügyi Edukációs Munkacsoportjainak magyarországi delegáltja. 
Korábbi munkahelyei, főbb megbízatások: Koreai Fejlesztési Bank (KDB Bank) ügyvezető igazgató, K&H Bank, ABN Amro Bank marketing szakértő

Konferencia

 

Kérdése van? Keresse kollégáinkat!

+36 1 225 0042

konferencia@privatbankar.hu

Pető Fanni
06-30-951-6182

Támogató