Hirdetés
Hirdetés

12 ezer pont felett volt ma a DAX, 300 forint lesz egy dollár?

Eidenpenz József, 2017. február 22., 11:30

Közel két éves csúcson van a német DAX-index, miután tegnap este az amerikai mutatók újabb rekordokat döntöttek. A BUX kissé lefelé korrigált, de még mindig 34 ezer pont felett tudott maradni. A forint erős, de az egyik brókercég a dollár drágulására számít, az ára a 300 forintot is elérheti.

A keddi optimizmus szerdán is kitart a tőzsdéken. Idén először 12 000 pont felett is járt a nap elején a német DAX index, egyedül 2015 tavaszán volt ennél pár száz ponttal feljebb a mutató. Kevéssel 11 óra előtt pár ponttal e határ alatt, de 0,3 százalékos pluszban tartózkodott a német index, hasonló emelkedést ért el a francia és a brit párja is.

Hirdetés

Optimizmusra a kedd esti amerikai szárnyalás adott okot, az S&P 500 és a Dow Jones Ipari Átlag 0,6, a Nasdaq 0,5 százalékkal ment fel a végéig. Nagyon jó lett a német Ifo-index is, amely az üzleti klímát méri. Ma este a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyvét teszik közzé, amitől a kamatemelésre vonatkozó iránymutatást várnak a piaci szereplők.

Jön a Telekom-jelentés

A lengyel, cseh, román indexek kisebb-nagyobb pluszban vannak, a BUX index viszont a tegnapi új, 34 ezer pont feletti csúcs után korrigál, fél százalékkal esik. Egyelőre azonban a 34 ezres határ felett tudott maradni. Négyből három részvény esik, az OTP 0,7 százalékkal 9329-re, a Mol 0,6 százalékkal 21 025-re, a Richter 0,5 százalékkal 6645-re. A Magyar Telekom gyorsjelentését ma fogják közzétenni, a részvénytől több brókercég is kedvező számokat vár. A papír ma három forinttal 524-re emelkedik.

Erősödhet a dollár

A forint kissé erősödött a tegnap esti állapothoz képet, 50 fillérrel olcsóbb, 307,30 az euró bankközi árfolyama. Az Equilor reggeli hírlevele szerint olyan jelzések érkeztek az amerikai jegybankárok felől a napokban, hogy napirenden lehet márciusban a kamatemelés. „A jelenlegi dollárerősödési trend mellett akár 298-300 forintig a dollár-forint árfolyama a közeljövőben. A napi grafikonon kirajzolódott fordított fej-váll alakzat technikailag is megerősíti a képet. A 292.50-es szint áttörése adhat biztosabb jelzést” – írják.

Az olaj tegnapi erősödése megint megtört, ma 0,5-0,7 százalékos esésben, 54,0, illetve 56,30 dolláron forgott a WTI és a Brent. A tegnapi biztató OPEC-nyilatkozat ellenére a fekete aranynak nem sikerült kilépnie a mintegy két hónapja tartott sávból.

Bayer kevesebb osztalékkal

Az Erste hírlevele szerint ma Egyesült Királyságban negyedik negyedéves GDP adatok, illetve export és import számok látnak napvilágot. Az eurozónából januári inflációs adatok érkeznek. A németeknél pedig IFO üzleti hangulatindexet publikálnak. Kedvező gyorsjelentés érkezett a Bayertől, a Daimler pedig gyárat épít Moszkva mellett.

A Daimler szerényen emelkedik ma, a Bayer viszont több mint két százalékos mínuszban van. A gyógyszergyárnál a kifizetendő osztalék maradt el a várakozásoktól.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Évente átlagosan 4,1 százalékkal nőnek majd az egészségügyi kiadások 2017 és 2021 között világszerte. A magasabb költés ugyanakkor nem feltétlenül jelent jobb egészségügyi eredményeket, az egészségügyi szolgáltatóknak valószínűleg továbbra is csökkenő nyereséggel és növekvő költségekkel kell számolniuk.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?