Hirdetés
Hirdetés

A forint is megszenvedte a török líra zuhanását

2018. augusztus 11., 10:11

Nem tudta kivonna magát a forint a török líra összeomlásának hatása alól, a hazai deviza is több mint egy százalékkal gyengült két nap alatt.

A török líra zuhanása páratlan mértékű volt, több mint 15 százalékos, így érthető, hogy a piacok felbolydultak. A forintot vagy a magyar gazdaságot a gyakorlatban ugyan nem érinti a török válság, de a pszichológiai hatás ilyenkor erősebb.

Euró/forint,
Euró/forint,

Szerdán 319 körül volt a forint az euróhoz képest, de tegnap napközben, a legnagyobb török pánik idején 323 lett az árfolyam. Onnan 321-ig visszaerősödött, de aztán este, amikor alig vannak már szereplők a piacon, hirtelen újabb gyengülés következett, a napot végül 323-on zárta a hazai fizetőeszköz.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ha globális háború jön, mehetünk a pincébe – variációk a jövőre

Ha globális háború jön, mehetünk a pincébe – variációk a jövőre

Mi lesz, ha teljesen összeomlik a nyugati világrend? Fenyeget-e globális háború, és milyen térben vívják majd meg? Hol a helye Magyarországnak, kiben bízhat, és mit rejthetnek a titkos moszkvai archívumok? A többi közt erre keresték a választ külpolitikai szakértők egy mai vitafórumon Budapesten, amely a pengeváltásoktól sem volt mentes.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?