Hirdetés
Hirdetés

A forint is megszenvedte a török líra zuhanását

2018. augusztus 11., 10:11

Nem tudta kivonna magát a forint a török líra összeomlásának hatása alól, a hazai deviza is több mint egy százalékkal gyengült két nap alatt.

A török líra zuhanása páratlan mértékű volt, több mint 15 százalékos, így érthető, hogy a piacok felbolydultak. A forintot vagy a magyar gazdaságot a gyakorlatban ugyan nem érinti a török válság, de a pszichológiai hatás ilyenkor erősebb.

Euró/forint,
Euró/forint,

Szerdán 319 körül volt a forint az euróhoz képest, de tegnap napközben, a legnagyobb török pánik idején 323 lett az árfolyam. Onnan 321-ig visszaerősödött, de aztán este, amikor alig vannak már szereplők a piacon, hirtelen újabb gyengülés következett, a napot végül 323-on zárta a hazai fizetőeszköz.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Elő a milliárdokkal: ki kaszál a legtöbbet a villanyautózáson?

Elő a milliárdokkal: ki kaszál a legtöbbet a villanyautózáson?

Az elektromobilitás elkerülhetetlen robbanását csak óriási befektetésekkel tudja majd lekövetni az infrastruktúra. A villanyautók száma óriási tempóban növekszik, de még mindig csak kis részét adják a teljes járműállománynak, ami nagy potenciált jelent a befektetőnek. Egyelőre nem tudni, ki lesz ennek a legnagyobb nyertese - nálunk egyelőre egy állami cég a legnagyobb hal.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    2018. október 17., 17:37
    Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    Szédítő sebességgel emelkedik az ingatlanalapok vagyona, már az 1400 milliárd forintot ostromolja, és az emelkedés gyorsulni látszik. Az egyes alapok teljesítménye nagyon vegyes, 2-től 14 százalékig. A nagyobb hozam azonban lehet, hogy egyben magasabb kockázatot is jelent.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?