Hirdetés
Hirdetés

A mélybe hullott a forint, emelkedik az olajár, esik az arany

Fellegi Tamás, 2017. szeptember 18., 10:58

Halovány a forint, mondhatni harmatgyenge, nem úgy az angol font, amit szinte széttéptek. A tőzsdék vég nélkül emelkednek, Amerika új, kerek csúcson, Európa is hasít, a hazai börzét az OTP és a Richter húzza felfelé. Az olaj rég nem látott magasba került, az arany viszont nem keresett termék, hisz senki nem fél semmitől, határtalan a nyugalom és az öröm a piacokon.

Igen gyatrán teljesít a hazai valuta, amint a grafikonon is látszik, az utóbbi napokban szakadatlanul gyengül, egyre többet kell adni belőle az euróért, most már közel 310-et. Mindez úgy zajlik, hogy semelyik régiós deviza nem gyengül, miközben amúgy is a forint a legalulértékeltebb.

Euró/forint
Euró/forint

Elszállt viszont az angol font, ami logikus volt az alapján, hogy túl sokat esett és túl nagy lett a pesszimizmus. Immár 1,13 euró fölött jár, miközben nemrég 1,07 volt.

Hirdetés

Amerikában szakadatlan a tőzsdei emelkedés, az S&P 500 immár elérte a szép kerek 2500 pontos értéket. A mai európai kereskedést is a vevők túlsúlya jellemzi: a főbb indexek fél százalék körül emelkednek, a DAX 12 600 pont.

S&P 500
S&P 500

A BUX is fél százalékot emelkedik 38 540 pontig, leginkább a 6800 forintot közelítő Richter és a 10 400 forinton forgó OTP húzza.

Egyre drágább az olaj, immár a WTI is 50 dollár fölött van, a Brent pedig 55,80. Az arany közben erősen visszaesett, ami a nagy tőzsdei rali fényében érthető, hisz eltűnt mindenféle félelem a piacokról.

Arany
Arany
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Merkel két és fél évvel a migránsválság elindulása után európai megoldásról prédikál, de a német közvélemény többsége már Seehofernek hisz. A migrációs válság mély politikai hasadáshoz vezetett, és ez könnyen az EU szétesését eredményezheti. Orbán az EU Bizottságot „fehérgalléros embercsempészeknek” nevezte.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?