Hirdetés
Hirdetés

A nap képe: kaméleonló az új forinton

Eidenpenz József, 2019. július 24., 15:15

Szívesen írnánk, hogy vágtat a forint, mint egy telivér, de nem erről van szó. Viszont érdekes színes elemeket fedezhet fel az új kibocsátású bankjegyeken, aki odafigyel. A ló csak az egyik.

(Fotó: Eidenpenz József)
(Fotó: Eidenpenz József)

Megújult a forint, tavaszig az összes bankjegyet lecserélték, hasonló, de mégis kicsit más példányokra. Az élénkebb, fiatalosabb színek mellett az is különbség, hogy egyes biztonsági elemek újak. Például minden bankjegyen van egy embléma, egy nem túl feltűnő, hologramhoz hasonlító, színjátszó ábra.

Anélkül, hogy megnézné, meg tudná mondani, hogy melyik bankjegyen milyen alakú ez a rajz, és milyen színű? Sokan nem. Pedig minden nap átmennek a kezünk között. Az ötszázason például egy vágtató ló van.

Hirdetés

A forint nem éppen vágtat mostanában, ez a ló és a többi bankjegyen levő hasonló grafikák mindenesetre attól függően változtatják a színüket, hogy milyen szögből, milyen fény esik rájuk. A ló például lehet vörös, lila, zöld, sárga vagy ezüstös-barnás is.

A második képen összegyűjtöttük mind a hat színjátszó ábrát, ló, holló, tulipán, kereszt stb. Az MNB honlapjáról pedig kiderül, hogy a ló és társai hivatalos neve “színváltó nyomat”. Ugyanitt áttekinthetjük az összes bankjegy összes biztonsági elemét is a megfelelő képekre kattintva.

(Fotó: Eidenpenz József)
(Fotó: Eidenpenz József)

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

NER-es kapcsolatra lőttek ki az Est Media-részvények

NER-es kapcsolatra lőttek ki az Est Media-részvények

Méghozzá annak hatására, hogy a cég hétfőn indikatív vételi szándéknyilatkozatot tett a biztonságtechnológiai és kriminalisztikai megoldásokkal foglalkozó Communication Technologies Kft. 51 százalékos üzletrészének megvásárlására, amelynek tulajdonosai az ajánlatot elfogadták.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?