Hirdetés
Hirdetés

A netes értékesítés dobott a világ legnagyobb üzletláncán

2019. május 16., 20:01
Cimkék
Wal-Mart

A várakozásokat meghaladó eredményeket közölt a Walmart csütörtökön, meglepetésre ráadásul nem a fizikai boltok, hanem az online értékesítés felfutása lökte meg a számokat.

Walmart jelentése szerint az áprilisban véget ért három hónapos időszak kiigazított bevétele részvényenként 1,13 dollár volt, ami jócskán meghaladta az elemzők által várt 1,02 dollárt. A társaság nyeresége 84 százalékkal ugrott meg az egy évvel korábbi szinthez képest, és 1,33 dollárt tett ki részvényenként. Ehhez növekvő mértékben járult hozzá a Walmart érdekeltségébe tartozó kínai székhelyű internetes kereskedő vállalat, a JD.com.

A nyereségnél sokkal kisebb mértékben emelkedtek a Walmart bevételei, azok 1 százalékkal haladták meg a bázis időszak számait, és 123,9 milliárd dollárt tettek ki. Ez az adat egyébként elmarad a konszenzustól, hiszen az elemzők előrejelzése 124,51 milliárd dollár volt. A kiskereskedelmi óriás szerint az elmaradás hátterében a devizahatás áll, ami 2,5 százalékkal rontotta a bevételi adatot. A külföldi érdekeltségektől érkező bevételek ugyanis a helyi fizetőeszközök romlása miatt csökkentek.
Azt az eredményeket kommentálva a cég vezetője is hangsúlyozta, hogy megváltoztak a piaci feltételek. Doug McMillon vezérigazgató azt hangsúlyozta, hogy a vállalat képes volt változtatni, még több innovációt bevezetni, miközben a sebességet és a termelékenységet is tudták növelni. Különösen örömtelinek tartotta, hogy képesek voltak az áruházak és az internetes kereskedelemből származó bevételeket is növelni az Egyesült Államokban.

Érdemes persze megjegyezni, hogy az e-kereskedelemben is óriási a verseny, és az Amazon által diktált tempót rendkívül nehéz követni. A fizikai üzletekben kimagaslóan erős Walmart igyekszik felvenni a tempót, és a digitális óriáshoz hasonlóan folyamatosan csökkenti a kiszállítási időt. Sőt a hét elején olyan húzást jelentettek be, amely révén még az Amazonon is túltesznek. A Walmart ugyanis azt jelentett be, hogy ingyenes, következő napos szállítási szolgáltatást fog indítani.

HirdetésA Walmart NextDay kézbesítési szolgáltatása a Walmart.com weboldalán mintegy 220 000 gyakran megvásárolt termékre vonatkozik, a vállalat bejelentése szerint klubtagság nélkül érvényes lesz minden 35 dollár feletti vásárlás esetén. Az új szolgáltatás a Phoenixben és a Las Vegasban indul el, de hamarosan Dél-Kaliforniában is bevezetik. A kiskereskedelmi óriás szerint fokozatosan terjesztik majd ki a NextDay szolgáltatást, így az év végére már az amerikai lakosok 75 százaléka igénybe tudja venni. Az 50 legnagyobb városból 40-ben biztosan elérhető lesz ez a fajta kiszállítás.

A kiváló eredményeket és a kedvező kilátásokat a befektetők is értékelték, hiszen csütörtökön a tőzsdei kereskedésben a Walmart részvényei 2,5 százalékos pluszban indultak.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A nagy babakocsiteszt - melyik a legjobb a gyerekednek?

A nagy babakocsiteszt - melyik a legjobb a gyerekednek?

41 különböző márkájú, összesen 115 - az új és a használt áruk piacán is kapható - babakocsit tesztelt laboratóriumban a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. A teszt során azt vizsgálták, hogy a babakocsik mennyire biztonságosak, milyen könnyen irányíthatók, használhatók, szállíthatók vagy tisztíthatók.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?