Hirdetés
Hirdetés

A Richter a mi megmentőnk, égbe szállt a Tesla

Eidenpenz József, 2018. augusztus 02., 18:40

Európában nagyon rossz volt a részvénypiaci hangulat ma, az USA-ban a tech-szektor felfelé, az ipari részvények lefelé mentek. A BUX-ot a jó Richter-gyorsjelentés mentette meg a nagyobb eséstől. A forint kissé gyengült.

Autókereskedő egy autót mutat egy érkelődőnek a Fővárosi Autópiacon, a XIX. kerületi Nagykőrösi úton. A fotó 2013-as, de most is pont ugyanaz van a magyar autópiacon, mint 4 éve - csak még öregebbek az autók.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Autókereskedő (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Fél százalékkal esett ma a BUX index, ami még egész istenesnek számít az európai helyzethez képest. A jó teljesítményt nagyrészt a  Richter gyorsjelentése okozta, ennek nyomán a gyógyszergyártó részvénye 2,4 százalékkal 5090 forintra ment fel. (A jelentésről részletesen itt írtunk.)

Az OTP 0,7, a Mol 1,7, a Telekom 1,6 százalékkal esett (10 420, 2704 és 392 forintra). A forint kissé gyengült, 321,10 volt az euró este.

Hirdetés

További árfolyamok itt láthatók

Európában másfél százalékos mínuszban végzett a német DAX index, amely különösen export-orientált, ezért a kereskedelmi háborúnak erősen ki van téve. Mert megint rossz lapokat osztottak, negatív hírek jöttek a hónapok óta zajló húzd meg-ereszd meg során.

Adják az autógyárakat

A többi nyugat-európai index is fél-egy százalékos esésben zárt. Pedig a dollár ütemesen erősödik, ami jót szokott tenni az európai cégeknek.

Az USA-ban a Dow Jones ipari mutató 0,3 százalékkal esik a vámháború miatt, de a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 0,8 százalékos pluszban van. Az S&P 500 is 0,2 százalékkal emelkedik. Nagyon adják az autóipari részvényeket az óceán mindkét partján, de az európai, főleg az olasz bankokat is.

Kivéve a Tesla

Valószínűleg az sem tett jót a részvénypiacnak, hogy az amerikai tíz éves kötvényhozam tegnap megint elérte az évi három százalékot, ma pedig a hasonló német mutató emelkedett erősen. (Tegnap Fed-ülés volt, bár a kamatokhoz nem nyúltak.)

Most válik nyereségessé a Tesla – írtuk délután, és ezt a befektetők nagy része is vélhetően így gondolja. A cég kedvező gyorsjelentése után 12 százalékos pluszban van, 336 dollár felett.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Baj van a magyar iskolákban - egyre több a komoly panasz

Baj van a magyar iskolákban - egyre több a komoly panasz

Több mint 1800 panasz érkezett Aáry Tamás Lajos, oktatási jogok biztosának hivatalához tavaly, az elmúlt évekhez hasonlóan az ügyek többsége a köznevelés területéről futott be. Az MTI-hez eljuttatott 150 oldalas összegzés szerint 1151 panasz érkezett a köznevelés területéről, 516 a felsőoktatásból, 125 a szakképzésből és 20 egyéb beadványt regisztráltak.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Még hogy válság? Most kell elkezdeni bevásárolni!

    2018. szeptember 20., 12:30
    Még hogy válság? Most kell elkezdeni bevásárolni!

    A Generali Alapkezelő sajtóebéd keretében számolt be stratégiájáról, idei évéről, jövőbeni terveiről. A cég nyit a vagyonkezelés felé, a tőkepiacokon pedig úgy látja, hogy az amerikai rali kitart még, az európai tőzsdék és a feltörekvő piacok pedig egyenesen beszállási pontot kínálnak.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?