Hirdetés
Hirdetés

Adják a Mészáros-papírokat, vég nélkül esik a Snap

Fellegi Tamás, 2017. július 26., 10:57

Esnek a Mészáros papírok, de van honnan, a korai vevőknek még mindig végtelen nyereségük van bennük. A Richter is gyengélkedik, a Mol és az OTP viszont emelkedik. Tartja múlt héten szerzett erejét a forint, az euró is erős, a dollár gyenge. Zuhan a Snapchat, esett a Google is, a többi nagy netes cég viszont a magasban tartózkodik.

Tart a kiadós korrekció a Konzumban és kisebb mértékben az Opimusban, de miután végtelen emelkedés zajlott bennük korábban, időszerű ez a reakció. A Konzum 15 százalék mínuszban van 1225 forinton, az Opimus 6 százalék mínuszban 167 forinton, de ezeken az árakon még mindig 25-szörös illetve 5-szörös bennük az idei nyereség, Mészáros Lőrinc felvásárlási ajánlatához képest pedig 14-szeres illetve 3-4-szeres.

Konzum
Konzum

A BUX kis mínuszban van, a Richter egy százalékot esik 6680 forintig, a Telekom fél százalékot466 forintig, emelkedik viszont a Mol 0,8 százalékkal 21 600 forintig, az OTP fél százalékot 9370-ig.

Hirdetés

Amerikában a Google anyavállalata, az Alphabet 3 százalékkal esett 950 dollárig a vártnál rosszabb negyedéves eredmény hatására, míg a többi netes óriás, a Facebook, az Amazon és a Netflix örökös csúcsúkon tanyáznak.

Vég nélkül ütik viszont a Snap papírját, a kibocsátási ár letörése után a reakció tankönyvi: mindenki, aki jegyzett vagy vett a részvényből, bukóba került, így sokan limitálják a veszteséget.

Snap
Snap

A magasba emelkedett az olajár, a Brent az 50 dolláros szintet is átlépte, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy nagyot esett a dollár, így euróban, fontban vagy jenben, sőt mi több forintban jóval szerényebb az emelkedés.

Egy euróért több mint 1,16 dollárt adnak, immár a legmagasabb érték a 2014-es nagy euró gyengülés óta. Az angol fonthoz képest is erős az euró, egy fontért 1,12-et adnak belőle, és a svájci frank is gyengült: egy euróért 1,11-et adnak.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?