Hirdetés
Hirdetés

Az égben az olajár, a svájci frank ünnepel

Fellegi Tamás, 2018. április 19., 11:08

Megvadult az olajár, begyorsult az emelkedés, a Brent típus új 3 és fél éves csúcsot ért el. Jó a hangulat az ázsiai tőzsdéken, Európában nincs mozgás, nálunk kisebb esés mutatkozik, igaz, tegnap nagyot mentünk. A svájci frank újra büszkén csücsül a 2015 előtti szinten, ahol oly sokáig tartotta a jegybank, de aztán nem bírt vele.

Meglódult az olajár, pedig úgy tűnt, hogy a szíriai rakétacsapás után lefelé veszi az irányt. Hogy vannak-e konkrét félelmek például Iránnal kapcsolatban, vagy csak egyszerűen több a vevő, mint az eladó (mondjuk sokan shortoltak, esést várva, és most kirázza őket a piac), azt nehéz megállapítani. A Brent mindenesetre 74 dollár fölé emelkedett, ezen a szinten pedig 2014 óta nem járt.

Brent olaj
Brent olaj

A tőzsdék ugyanakkor elcsendesedtek, az amerikai indexek alig mozdultak, egyedi részvényekben viszont vannak érdekességek. Az Amazon kiheverte az elnöki bírálatot és erősödni kezdett, két nap alatt 1450-ről 1528 dollárig emelkedett, így nincs is messze a korábbi 1600 dolláros csúcstól.

Hirdetés

Ugyancsak remekel a Netflix: a jó negyedéves eredmény után örökös csúcson az ár, 335 dolláron, így idén közel 80 százalékkal emelkedett. Bejött a cég elképzelése: immár az amerikai után a nemzetközi közönséget is meghódítja, negyedévente 5 millió új előfizetőt szerez Amerikán kívül.

Netflix
Netflix

Ázsiában szépen emelkedtek a börzék, Európában azonban semmi mozgás, a BÉT-en a tegnapi nagy rali után ma kisebb visszaesés tapasztalható. A Mol és az OTP egyaránt 0,4 százalékkal csökken 3052 illetve 11 390 forintig.

A svájci frank elérte azt a szintet, melyet a svájci jegybank 3 és fél éven át tartott, mindhiába: végül elmenekült és az árfolyam felrobbant (az euró oldaláról nézve összeomlott). Most, amint ez a grafikonon is látszik, visszatért oda.

Euró/svájci frank, 10 év
Euró/svájci frank, 10 év
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Harc a muszlim párhuzamos társadalom ellen – megalázzák a német hatóságokat

Harc a muszlim párhuzamos társadalom ellen – megalázzák a német hatóságokat

A zöld lámpa a német nagypolitikától csak most jött, holott a párhuzamosan működő muszlim bűnözői társadalom kialakulása már a 2016-os rendőri jelentésekben világosan megjelent. Noha a berlini kormányzat jó ideje azon dolgozik, hogy egy külső behatásoktól mentes, toleránsabb iszlámot alakítson ki az országban, Kölnben az európai iszlám konferencia résztvevői ezt elvetették.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?