Hirdetés
Hirdetés

Az euró 310 alatt, az OTP 5800 felett, mi kell még?

Eidenpenz József, 2015. július 14., 18:15
Cimkék
OTP
, Mol
, tőzsde
, olaj

Kellemes tőzsdenap volt kedden, a tőzsdeindexek szerényen emelkedtek mindenütt, a forint erősödött. Megállapodtak Iránnal, ettől azonban csak átmenetileg ment felfelé az olaj ára. Erősödött a dollár, estek a nemesfémek.

Erste-stand a BÉT születésnapján (2011)
Erste-stand a BÉT születésnapján (2011)

Miután a nagyhatalmak megállapodtak Iránnal az atomprogramjáról, az olaj esni kezdett, de ez nem tartott sokáig, délben újra emelkedésre váltott. De az is igaz, hogy az előző napokban már jókora esésen volt túl a fekete arany, az eseményt sokan várták, bőven beépülhetett az árakba.

Az olaj magához térésének tulajdonították azt is, hogy az amerikai részvények felfelé mozdultak el. Az európai tőzsdéken is körülbelül fél százalékkal felfelé mentek az árak, a BUX sem volt kivétel. Indexünk 0,2 százalékkal emelkedett, ami az OTP és a Magyar Telekom egy százaléknyi emelkedéséből és a Mol, a Richter szerény süllyedéséből állt össze.

Hirdetés

Mit vegyünk kamat híján?

Az euró/forint volt ugyan 311 felett is, de estére pár fillérrel 310 alá süllyedt. A dollár szerényen erősödött, ami nem tett jót a nemesfémek árának.

További árfolyamok>>>>>>
További árfolyamok>>>>>>

Az Erste Befektetési Zrt. szerint az alapkamatok mind Magyarországon, mind pedig globális értelemben is mélypontra csökkentek, így a betétek esetében már egy néhány százalékos ajánlat is igazi kuriózumnak számít. „Így azoknak, akik az infláció feletti hozamot szeretnének elérni szinte szükségszerű a részvényjellegű befektetések felé fordulniuk akár közvetlenül, akár pedig befektetési alapokon keresztül” – írja az egyik vezető brókercég.

Megtört a német átok?

Az Erste ügyfeleinek Kamatozó Kincstárjegyet, inflációkövető Prémium államkötvényeket, Erste Ingatlan Alapot és különböző részvény-befektetési jegyeket kínál.

A KBC Equitas „Megtört az átok a német részvénypiacon?” címmel adott ki elemzést. „A görög megállapodás hírére felfele tört ki a német részvényindex az április óta megfigyelhető csökkenő csatornából. Technikailag ez igen pozitív jelzés, az előttünk álló hetekben akár az áprilisi történelmi csúcs is elérhetővé válhat” – írják. Persze csak akkor, ha a görög ügyben nem kerül sor újabb meglepő fordulatokra.

További árfolyamok>>>>>>
További árfolyamok>>>>>>

Fogságban a Mol

Még mindig a 14 500 forint tartja fogságban a Mol árfolyamát, hol felette, hol alatta jár a papír. Lefelé a 14 000, felfelé pedig a 14 700 forint tarthatja a szűk sávban az árfolyamot – írja szintén az Equitas. Az indikátorok nem mutatnak komoly jelzést, de megállt az elmúlt hetekben látott csökkenő trend. „14 000 forint körül lehetne támasz, ha elgyengülne a részvény” – teszik hozzá.

A Concorde Trading blogja szerint az erős dollár, a rekordszintre emelkedő szaúdi és OPEC-termelés és az iráni nukleáris megállapodás hírei egyaránt nyomás alatt tartják az olaj árát.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kissinger figyelmeztetése - katasztrofális háború törhet ki az USA és Kína között

Kissinger figyelmeztetése - katasztrofális háború törhet ki az USA és Kína között

Henry Kissinger szerint a két országnak mielőbb rendeznie kell nézeteltéréseit, különben olyan „katasztrofális háború” törhet ki, amely véresebb lenne, mint a két világháború. Az ázsiai-csendes-óceáni szabadkereskedelmi megállapodás az USA régióbeli hegemóniájára mér komoly csapást, hiszen még olyan közeli amerikai szövetségesek is csatlakoznak a Kína által dominált szövetségbe, mint Japán és Ausztrália. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?