Hirdetés
Hirdetés

Az iPhone-al lehet a legtöbbet keresni

2018. május 12., 09:43
Cimkék
Apple
, Amazon

Az ikonikus telefont gyártó Apple több profitot termel egy negyedév alatt, mint a majdnem ugyanakkora cég, az Amazon összesen, indulása óta.

Az Apple tavaly 48,35 milliárd dollár nyereséget ért el, az idei első negyedévben pedig 13,8 milliárdot, miközben a piaci kapitalizációját tekintve nála alig kisebb Amazon a cég indulása óta összesen csak 9,6 milliárd dollárt keresett, igaz, ez a szám az összes nyereség és veszteség összeadásából adódik.

Ezek fényében meglepő, hogy az Amazon miért ér majdnem annyit, mint az Apple. Ez leginkább azzal magyarázható, hogy a befektetők komoly profitnövekedést várnak tőle, és arra gondolnak, hogy akár akkora profitot is elérhet, mint az iPhone gyártója. Ez ez nem könnyen elérhető cél: az Apple kétszer annyit keres, mint a második legjövedelmezőbb amerikai cég, az Alphabet (a Google anyavállalata).

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Egy év alatt mért 7 százalékos drágulással a nyolcadik helyen áll Magyarország az Eurostat 27 ország lakásár-változását bemutató adatai alapján. A 2015 óta országos átlagban mért szűk 31 százalékos árnövekedés azonban még mindig dobogós helyet ér, viszont végre nem nőttek az árak, hanem csökkentek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?