Hirdetés
Hirdetés

Az iPhone-al lehet a legtöbbet keresni

2018. május 12., 09:43
Cimkék
Apple
, Amazon

Az ikonikus telefont gyártó Apple több profitot termel egy negyedév alatt, mint a majdnem ugyanakkora cég, az Amazon összesen, indulása óta.

Az Apple tavaly 48,35 milliárd dollár nyereséget ért el, az idei első negyedévben pedig 13,8 milliárdot, miközben a piaci kapitalizációját tekintve nála alig kisebb Amazon a cég indulása óta összesen csak 9,6 milliárd dollárt keresett, igaz, ez a szám az összes nyereség és veszteség összeadásából adódik.

Ezek fényében meglepő, hogy az Amazon miért ér majdnem annyit, mint az Apple. Ez leginkább azzal magyarázható, hogy a befektetők komoly profitnövekedést várnak tőle, és arra gondolnak, hogy akár akkora profitot is elérhet, mint az iPhone gyártója. Ez ez nem könnyen elérhető cél: az Apple kétszer annyit keres, mint a második legjövedelmezőbb amerikai cég, az Alphabet (a Google anyavállalata).

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

A GKI Digital 2015 óta készít nyilvános rangsort a magyar piac legnagyobb online kiskereskedőiről. A végleges sorrend alapját a GKI Digital forgalmi modellezése adta. A becsléseket ez alkalommal is pontosította a kutatócég a lakossági vásárlási szokásokat vizsgáló felmérések eredményeivel, valamint kereskedői riportok tényadataival.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?