Hirdetés
Hirdetés

Az iPhone-al lehet a legtöbbet keresni

2018. május 12., 09:43
Cimkék
Apple
, Amazon

Az ikonikus telefont gyártó Apple több profitot termel egy negyedév alatt, mint a majdnem ugyanakkora cég, az Amazon összesen, indulása óta.

Az Apple tavaly 48,35 milliárd dollár nyereséget ért el, az idei első negyedévben pedig 13,8 milliárdot, miközben a piaci kapitalizációját tekintve nála alig kisebb Amazon a cég indulása óta összesen csak 9,6 milliárd dollárt keresett, igaz, ez a szám az összes nyereség és veszteség összeadásából adódik.

Ezek fényében meglepő, hogy az Amazon miért ér majdnem annyit, mint az Apple. Ez leginkább azzal magyarázható, hogy a befektetők komoly profitnövekedést várnak tőle, és arra gondolnak, hogy akár akkora profitot is elérhet, mint az iPhone gyártója. Ez ez nem könnyen elérhető cél: az Apple kétszer annyit keres, mint a második legjövedelmezőbb amerikai cég, az Alphabet (a Google anyavállalata).

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Méregdrága házak, vagy több utazás - te melyiket választanád?

Méregdrága házak, vagy több utazás - te melyiket választanád?

A főváros egyre növekvő ingatlanárai után az agglomerációs települések népszerűsége és áremelkedése is rohamtempóban nőtt az elmúlt időszakban. Vajon meddig kell mennünk, hogy kedvezőbb ingatlanárakat találjunk? Hol húzódik a fővárosba ingázás határa és hogyan alakul a második agglomerációs körzet ingatlanpiaca?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?