Hirdetés
Hirdetés

Az iPhone-al lehet a legtöbbet keresni

2018. május 12., 09:43
Cimkék
Apple
, Amazon

Az ikonikus telefont gyártó Apple több profitot termel egy negyedév alatt, mint a majdnem ugyanakkora cég, az Amazon összesen, indulása óta.

Az Apple tavaly 48,35 milliárd dollár nyereséget ért el, az idei első negyedévben pedig 13,8 milliárdot, miközben a piaci kapitalizációját tekintve nála alig kisebb Amazon a cég indulása óta összesen csak 9,6 milliárd dollárt keresett, igaz, ez a szám az összes nyereség és veszteség összeadásából adódik.

Ezek fényében meglepő, hogy az Amazon miért ér majdnem annyit, mint az Apple. Ez leginkább azzal magyarázható, hogy a befektetők komoly profitnövekedést várnak tőle, és arra gondolnak, hogy akár akkora profitot is elérhet, mint az iPhone gyártója. Ez ez nem könnyen elérhető cél: az Apple kétszer annyit keres, mint a második legjövedelmezőbb amerikai cég, az Alphabet (a Google anyavállalata).

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Megkezdődött kedden a horvátországi egyesített per Ivo Sanader volt horvát kormányfő és az ő megvesztegetésével vádolt Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója ellen, utóbbi távollétében a Zágráb megyei bíróságon. A korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség azt állítja, hogy tárgyi és személyi bizonyítékok vannak Sanader és Hernádi ellen.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    2018. október 17., 17:37
    Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    Szédítő sebességgel emelkedik az ingatlanalapok vagyona, már az 1400 milliárd forintot ostromolja, és az emelkedés gyorsulni látszik. Az egyes alapok teljesítménye nagyon vegyes, 2-től 14 százalékig. A nagyobb hozam azonban lehet, hogy egyben magasabb kockázatot is jelent.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?