Hirdetés
Hirdetés

Az olasz öröm ellenére a mélyben ragadt a forint

Fellegi Tamás, 2018. június 11., 11:03

Emelkedik Milánó és a főbb európai tőzsdék, miután az olasz gazdasági miniszter jelezte: marad az euró és a költségvetési fegyelem. Gyengül azonban a BUX, valamint a lengyel és balti tőzsdék is. Kétéves mélyponton a forint, esik az OTP, emelkedik a Richter.

Véget ért a demagógia: az olasz kormány végre megkezdi működését, és miután pontosan tudják, hogy nincs más alternatíva, mint az euró megtartása és a további eladósodás megkerülése, ennek most hangot is adott a gazdasági miniszter.

A piacok persze örömmel konstatálják ezt a tényt, a milánói tőzsde feljebb is került két százalékkal, az olasz 10 éves államkötvény hozama pedig visszaesett 3 százalék alá. Egyúttal a görög, az olasz és a spanyol kötvényhozamok is csökkentek: a befektetők visszatérnek ezekhez a magasabb hozamú papírokhoz. Az elmúlt hetekben menedéknek tekintett francia, osztrák és belga kötvényeket pedig eladják: ezek hozama közelíti az egy százalékot.

Hirdetés

A nagyobb európai tőzsdék is emelkednek, de térségünkbe nem tért vissza a befektetői bizalom: a részvények esnek, a valuták gyengék. A forint ismét 320 az euróhoz képest, vagyis két éves mélypontja körül van.

Euró/forint
Euró/forint  Friss árfolyamok >>>

A BUX vesztesége mérsékelt, csak 0,2 százalék, az OTP azonban egy százalékkal esik 10 060 forintig. A Mol és a Telekom alig mozdulnak, a Richter viszont 0,6 százalékkal emelkedik 5545 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Magyarország megtízszerezte aranytartalékát!

Magyarország megtízszerezte aranytartalékát!

Az MNB Monetáris Tanácsa döntést hozott, miszerint megtízszerezi az aranytartalékot. Korábbi aranytartalékaink már hazaérkeztek, ezek 3,1 tonnát tettek ki, ezt követően került sor a döntésre, amivel a tartalék 31 tonnára emelkedett. A megnövelt mennyiség is hazaért, biztonságos helyen tároják.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?