Hirdetés
Hirdetés

Az olasz öröm ellenére a mélyben ragadt a forint

Fellegi Tamás, 2018. június 11., 11:03

Emelkedik Milánó és a főbb európai tőzsdék, miután az olasz gazdasági miniszter jelezte: marad az euró és a költségvetési fegyelem. Gyengül azonban a BUX, valamint a lengyel és balti tőzsdék is. Kétéves mélyponton a forint, esik az OTP, emelkedik a Richter.

Véget ért a demagógia: az olasz kormány végre megkezdi működését, és miután pontosan tudják, hogy nincs más alternatíva, mint az euró megtartása és a további eladósodás megkerülése, ennek most hangot is adott a gazdasági miniszter.

A piacok persze örömmel konstatálják ezt a tényt, a milánói tőzsde feljebb is került két százalékkal, az olasz 10 éves államkötvény hozama pedig visszaesett 3 százalék alá. Egyúttal a görög, az olasz és a spanyol kötvényhozamok is csökkentek: a befektetők visszatérnek ezekhez a magasabb hozamú papírokhoz. Az elmúlt hetekben menedéknek tekintett francia, osztrák és belga kötvényeket pedig eladják: ezek hozama közelíti az egy százalékot.

Hirdetés

A nagyobb európai tőzsdék is emelkednek, de térségünkbe nem tért vissza a befektetői bizalom: a részvények esnek, a valuták gyengék. A forint ismét 320 az euróhoz képest, vagyis két éves mélypontja körül van.

Euró/forint
Euró/forint  Friss árfolyamok >>>

A BUX vesztesége mérsékelt, csak 0,2 százalék, az OTP azonban egy százalékkal esik 10 060 forintig. A Mol és a Telekom alig mozdulnak, a Richter viszont 0,6 százalékkal emelkedik 5545 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ezt is túlélte a brit miniszterelnök

Ezt is túlélte a brit miniszterelnök

Éjszakába nyúlt a brit Konzervatív párt parlamenti képviselőcsoportjának szavazása, melynek során a délelőtt Theresa May miniszterelnök ellen benyújtott bizalmatlansági indítványáról döntöttek. A miniszterelnököt megerősítették posztján, nem sikerült megbuktatni, de vajon mi változik az előző naphoz képest, amikor nem merte megszavaztatni a parlamentet az EU-val kötendő egyezményéről?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?