Hirdetés
Hirdetés

Bevásárolt Kína – lassan egész Amerika az övék?

2017. október 18., 15:40

Tovább növelték az amerikai állampapír-portfóliójukat.

Kínai szójáték a parkban
Kínai szójáték a parkban

Az amerikai pénzügyminisztérium honlapja szerint augusztusban mintegy 1200,5 milliárd dollár értékű amerikai állampapír volt kínai kézben, ami 34,5 milliárd dollárral több a júliusinál. A második legnagyobb hitelező Japán, ők ugyanakkor 11,4 milliárd dollárral, 1101, 7 milliárd dollárra csökkentette amerikai állampapírokban tartott befektetéseit.

Az amerikai állampapírok harmadik legnagyobb tulajdonosa Írország 307,2 milliárd dollárral, amelyet Brazília követ 273,6 milliárd dollárral, majd a Kajmán-szigetek következnek 260 milliárd dollárral. Atíz legnagyobb tulajdonos között van továbbá Svájc, Nagy-Britannia, Luxemburg, Hongkong, és Tajvan is. Érdekes módon a számos botránnyal övezett Oroszország csupán a 14. legnagyobb hitelező.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?