Hirdetés
Hirdetés

Csitult kicsit a vihar, de még nincsen vége

Eidenpenz József, 2019. március 25., 19:13

A tőzsdék folytatták a múlt hét végi esésüket ma is, de viszonylag szolidan, kisebb lendülettel. Csak Ázsiának kellett behoznia a pénteki lemaradást. A BUX index is esett, főleg a Mol és a Richter miatt. Az OTP és a forint nagyon jól tartották magukat. Gödörben a kötvényhozamok, ami jót tesz a aranynak. Fizetős szolgáltatást jelentett be az Apple.

A Fed múlt héten alaposan meglepte a piacokat, amikor váratlanul lazára váltotta monetáris politikáját, és különösen pesszimistává vált a gazdasági kilátásokkal kapcsolatban. Az amerikai kötvényhozamok meredek zuhanásba kezdtek, ma már éves mélyponton vannak.

Ma az európaiak is követik őket, és a német kötvényhozam hosszú idő óta először mínuszba csúszott. Az amerikai állampapír-piaci hozamgörbe inverzzé vált, ezt a befektetők nagyon rossz jelnek, recesszió hírnökének tartják. Mindehhez pénteken még jött néhány rossz makrogazdasági adat is.

Hirdetés

A britek tovább veszekednek a Brexitről, a miniszterelnök ma kis híján bele is bukott ebbe. Így ma is tovább esnek a tőzsdék, de mérsékeltebben. Amint az Investing.com megjegyezte, az S&P 500 részvényindex az USA-ban még így is csak öt százalékra van a szeptemberben beállított csúcsértéktől.

Ázsia, meg az Apple

Ázsia ma pótolta a pénteket is, 2-3 százalékkal szakadtak az indexek. A német, francia, brit tőzsdeindexek ma már csak 0,2-0,4 százalékkal estek. Az amerikai mutatók is nagyon hasonló szinten vannak, az S&P 500 0,3, a Nasdaq 0,4 százalékkal esik. Utóbbit főleg az Apple süllyedése húzza le, a technológiai óriás 1,2 százalékkal süllyed. A cég az HBO és a Showtime együttműködésével havi tíz dollárba kerülő fizetős műsorszolgáltatást jelentett be.

Itthon a BUX index 0,8 százalékkal esett, eközben atz OTP nem változott (12 860 volt), a Mol 0,9 százalékkal ment le (3290-re), a Richter pedig két százalékkal 5190-re esett. A forint meglepően stabil, 1,1 forinttal olcsóbb lett az euró, 316,20.

További árfolyamok itt láthatók

Rövid lesz, nem fog fájni?

Recesszió közeledtével általában esnek az árfolyamok, de ez rendszerint nem tart sokáig – vigasztalja a befektetőket a német Handelsblatt.com. A lap hetente készít kisbefektetői részvénypiaci hangulati felmérést, a jelenlegi szerint ismét lefelé menő trend a valószínű a német részvénypiacon.

A Tesla 3 informatikai rendszerét állítólag sikerült meghekkelni, ezért vagy sem, de a részvény napok óta átlag felett esik. Mínuszban van a Nike is, botrány van kibontakozóban, amely során ügyvédjét, Michael Avenatti-t őrizetbe vették.

Amint az már ijedelem és hozamcsökkenés után lenni szokott, az arany és az ezüst drágul. Az olaj kis mértékben emelkedni tudott.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ibiza-gate: ügyes trükkel marad tűzközelben a bukott alkancellár

Ibiza-gate: ügyes trükkel marad tűzközelben a bukott alkancellár

Lemond európai parlamenti mandátumáról Heinz-Christian Strache. Az ibizai videóbotrányba belebukott szabadságpárti politikus ugyanakkor lehetségesnek tartja, hogy visszatér a politikai életbe, amint fény derül a történtek hátterére. Befolyását addig is megőrizheti, felesége ugyanis szinte biztosan tagja lesz az új osztrák parlamentnek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?