Hirdetés
Hirdetés

Dark weben árult jelszavak, akadozó játékok – döcögve indul a nagy streaming-forradalom

Eidenpenz József, 2019. november 21., 19:02

Esnek a tőzsdék, köztük a BUX index is, és megint gyengébb a forint. Több cég indított streaming szolgáltatást, így online televíziót vagy játékplatformot az utóbbi hetekben, de eddig mindegyikkel van valami baj. A forradalom akadozva indul, ahogyan az animációk vagy filmek megjelenítése is.

Ma ismét pesszimisták a tőzsdék, miután a kereskedelmi háborúról az a hír jött, hogy a kínai-amerikai megállapodás csúszik, az idén már nem jön létre. Az amerikai és nyugat-európai indexek egyaránt pár ezrelékes mínuszban vannak, a BUX index 0,7 százalékkal esett. A forint is gyengült, 334,40 az euró, több mint egy forinttal magasabb az előző estinél.

A 2019-es év a streaming-szolgáltatások forradalmaként vonulhat be a történelembe. A nagy sebességű interneten közvetített televízió és játékrendszerek egymás után indulnak, ám a kezdet nehéz. Szinte mindegyikkel van valami probléma.

Hirdetés

A nemrég indult Disney+ internetes filmszolgáltatás döcögői közül a legfontosabb, hogy egyes jelszavakat feltörtek és a dark weben árulták azokat (az internet titkosított, sokszor illegális kínálatot tartalmazó részén). A Google most bemutatott Stadia szolgáltatása pedig alacsony felbontású és akadozik a képfrissítés az első kritikák szerint – írta az Investing.com.

Érdektelen az AppleTV+?

Az AppleTV+ indult leghamarabb a hónap során, mindjárt elsején. Annak meg az a baja, hogy senki sem beszél róla – írta a Motley Fool. Már a kezdeti kritikák is vegyesek voltak. Az első saját Apple-gyártású, egész estés film bemutatását pedig (“The Banker” címmel) az utolsó pillanatban elhalasztották.

Az AppleTV+ 4,99 dollárral “agresszív árazásnak” számít, ráadásul egyes készülékek vételéhez is ingyen előfizetés jár egy évig. Ez némi stabil előfizetői bázist biztosít. Ám senki sem beszél az AppleTV sorozatairól sem, és nem sikerült a toplistákra feljutniuk – írják. (Ellentétben számos saját Netflix-produkcióval - a szerk.)

Mennyi a pinged?

A “ping” – a szerverhez való kapcsolódások időigényét jelző mutató – fontosságát taglalja a Financial Times a Google Stadia kapcsán. Az online játékipart forradalmasítani szándékozó, a játékokat is streaming rendszerben közvetítő új szolgáltatás ugyanis túl lassú, akadozik.

Alphabet (Google) árfolyam. Forrás: Tradingview.com
Alphabet (Google) árfolyam. Forrás: Tradingview.com

“A tűzharc előtt bekövetkező kapcsolódási késedelem a játékost az azonnali halálba lódítja” – írják. A gyors, sima kapcsolódás viszont nagy előny a játékban. Az Onlive nevű online játékszolgáltató korábbi kudarcának is részben a lassú kapcsolódási idő volt az oka. Másrészt nem tudtak igazán nagy neveket, nagy játékgyártókat megnyerni a platformjukra.

Hiányzó ászok

Bár a Google nagy tőkeereje miatt aligha fog olyan könnyen kudarcot vallani, mint elődje, egyelőre szintén nem sikerült a nagy ászokat megnyerni az iparágból a Stadia számára. Példaként a Blizzard és a Nintendo fájó hiányát említik.

Ezért a Google hátrányban van a Financial Times szerint a Microsofttal szemben, amely jövőre indítja xCloud játékszolgáltatását. Illetve a Sonyval szemben, amely az említett Onlive és a Gaikai cégek felvásárlása után Playstation Now és Playstation Plus néven készül hasonló játék-streaming szolgáltatást indítani.

Így a Stadia egy hosszú játéknak bizonyulhat a Google számára, és sokáig akadozhat a profitja is – teszik hozzá.

(Korábbi cikkünk a témában: Csak játszunk és szívunk – bombaüzlet a videojáték és a kannabisz?)

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Csonka családok: kinek kedvez a családtámogatási rendszer?

Csonka családok: kinek kedvez a családtámogatási rendszer?

Magyarországon a házasságok mintegy fele válással végződik, ami azt jelenti, hogy sok gyerek nő fel csonka vagy vegyes családban. De befolyásolja-e az igénybe vehető támogatást az, hogy a gyerekek melyik szülőnél maradnak? Igen jelentős módon, holott a jogalkotónak vélhetően nem volt ilyen szándéka.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön mennyit tervez karácsonyi ajándékokra költeni?