Hirdetés
Hirdetés

Nagy dolog készül a WestEnd körül - ez lehet Demján Sándor utolsó nagy dobása

2018. május 03., 11:48

Ha nem romlik el a tőkepiaci hangulat, ősszel tőzsdére lép a WestEnd - mondta el a Forbes-nak a Gránit Pólus menedzsmentje.

A WestEnd City Center bevásárlóközpont, mögötte a háttérben a Hilton Budapest WestEnd szálloda, balról a XIII. Váci út 2013. szeptember 26-án. MTI Fotó: Földi Imre
A WestEnd City Center bevásárlóközpont, mögötte a háttérben a Hilton Budapest WestEnd szálloda. MTI Fotó: Földi Imre

A nemrég elhunyt Demján Sándor utoljára tavaly decemberben beszélte át tulajdonostársaival és  a menedzsment tagjaival a következő három év stratégiáját. A potenciális befektetőknek a legizgalmasabb pont a WestEnd tőzsdére vitele, ami, ha megvalósul, azt jelentené, hogy bárki részesedhet a Demján Csoport és Csányi Sándor tulajdonolta aranytojást tojó tyúk hasznából - írja a Forbes. A WestEnd Budapest legjobban kihasznált, legforgalmasabb és legdrágábban bérbe adható kereskedelmi komplexuma 84 ezer négyzetméteren, az üzletek mellett irodákkal és egy szállodával.

A tőzsdei bevezetés előkészítése már zajlik, a koncepción már egy ideje dolgoznak, a jogi környezet tiszta: a WestEnd úgynevezett szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (szit) lép majd a tőzsdére. „Ez nem jelenti azt, hogy a fő tulajdonosok kiszállnának – mondta el a Forbesnak Ágházi Gyula, a Gránit Pólus vezérigazgatója –, hiszen hosszú távon is jó befektetésnek tekintik a WestEndet. Ha azonban a piaci hangulat is kedvező lesz, akkor idén ősszel legalább 25 százalékban kistulajdonosok is beszállhatnak.”

Hirdetés
Mi az a szit?A szabályozott ingatlanbefektetési társaságok jelentős adóelőnyöket és vaskos osztalékfizetést jelenthet tulajdonosaiknak. Ilyen cégek csak a tőzsdén lesznek kaphatók - a háttérről itt írtunk bővebben >>
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Trump mindent elnéz tavalyi legfőbb ellenségének

Trump mindent elnéz tavalyi legfőbb ellenségének

Ráér, közölte Donald Trump Észak-Korea nukleáris leszerelését illetően. Semmi sietség, semmi kapkodás, határidő nincs. Mit szól vajon ehhez Japán, Dél-Korea, sőt Guam és Hawaii, ahol már polgári védelmi gyakorlat, sőt téves atomháborús riasztás is volt már? És ha Kim rezsimjéval ilyen elnéző az elnök, Iránnal miért nem az?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?