Hirdetés
Hirdetés

Nagy dolog készül a WestEnd körül - ez lehet Demján Sándor utolsó nagy dobása

2018. május 03., 11:48

Ha nem romlik el a tőkepiaci hangulat, ősszel tőzsdére lép a WestEnd - mondta el a Forbes-nak a Gránit Pólus menedzsmentje.

A WestEnd City Center bevásárlóközpont, mögötte a háttérben a Hilton Budapest WestEnd szálloda, balról a XIII. Váci út 2013. szeptember 26-án. MTI Fotó: Földi Imre
A WestEnd City Center bevásárlóközpont, mögötte a háttérben a Hilton Budapest WestEnd szálloda. MTI Fotó: Földi Imre

A nemrég elhunyt Demján Sándor utoljára tavaly decemberben beszélte át tulajdonostársaival és  a menedzsment tagjaival a következő három év stratégiáját. A potenciális befektetőknek a legizgalmasabb pont a WestEnd tőzsdére vitele, ami, ha megvalósul, azt jelentené, hogy bárki részesedhet a Demján Csoport és Csányi Sándor tulajdonolta aranytojást tojó tyúk hasznából - írja a Forbes. A WestEnd Budapest legjobban kihasznált, legforgalmasabb és legdrágábban bérbe adható kereskedelmi komplexuma 84 ezer négyzetméteren, az üzletek mellett irodákkal és egy szállodával.

A tőzsdei bevezetés előkészítése már zajlik, a koncepción már egy ideje dolgoznak, a jogi környezet tiszta: a WestEnd úgynevezett szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (szit) lép majd a tőzsdére. „Ez nem jelenti azt, hogy a fő tulajdonosok kiszállnának – mondta el a Forbesnak Ágházi Gyula, a Gránit Pólus vezérigazgatója –, hiszen hosszú távon is jó befektetésnek tekintik a WestEndet. Ha azonban a piaci hangulat is kedvező lesz, akkor idén ősszel legalább 25 százalékban kistulajdonosok is beszállhatnak.”

Hirdetés
Mi az a szit?A szabályozott ingatlanbefektetési társaságok jelentős adóelőnyöket és vaskos osztalékfizetést jelenthet tulajdonosaiknak. Ilyen cégek csak a tőzsdén lesznek kaphatók - a háttérről itt írtunk bővebben >>
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Zuhan az egész világ: a magyar tőzsde lett a menedék

Zuhan az egész világ: a magyar tőzsde lett a menedék

Pénteken nagyot estek az amerikai tőzsdék, ma követi őket Ázsia és Európa is, de itthon szinte meg sem rezdülnek az árfolyamok, egyedül a Richter gyengélkedik. Esnek a kriptodevizák is, és az olajárat is alig hatotta meg a kitermelés-csökkentés.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?