Hirdetés
Hirdetés

Drágul az arany, esik az olajár

Fellegi Tamás, 2019. január 28., 11:15

Visszakullognak az aranyba a csalódott kriptodeviza befektetők, hajtják fel a nemesfém árát. A tőzsdéken enyhe csökkenés mutatkozik, a BÉT azonban pluszban, és ismét limittel emelkedik a két teljesen illikvid részvény, a Kartonpack és a Plotinus.

Elérte az 1300 dollárt az aranyár, először tavaly május óta. A CNBC szerint a csalódott bitcoin-befektetők most szembesülnek azzal, hogy minek van stabil értéke már évezredek óta, és mi az aminek csak a remény és a hit ad értéket, amíg el nem fogynak. Nem kevesebb, mint 4000 befektetőt kérdeztek meg, akik tavaly a bitcoinra esküdtek, hogy most mit tesznek, és legtöbbjük azt válaszolta, hogy aranyat vesznek.

Arany, 5 hónap
Arany, 5 hónap

Az olajár esik: a Brent típus időnként megpróbál 60 dollár fölé kapaszkodni, de ott mindig megjelennek az eladók, most is ez történik, az ár a pénteki 61,80-ról visszaesett 60,30-ra. A WTI pénteken 53,80 dollár volt, most 52,60.

Hirdetés

Az amerikai részvénypiacokon pénteken még kiadós emelkedés volt, a piac értékelte, hogy Donald Trump, látva a károkat, visszavonul a költségvetési intézmények megbénításától 35 nap után. Ma az ázsiai piacok vegyesen zártak, Európában kisebb esés mutatkozik, a BUX viszont minimálisan erősödik köszönhetően a Mol, a Richter és a Telekom szerény, 1-2 tizedszázalékos elmozdulásának.

A napi limittel, 20 százalékkal emelkedik viszont újra az a két papír, amiben alig van közkézhányad, azaz a nagyközönség számára elérhető szabad részvény. Az ilyen cégek árfolyamában a egész kevés részvény megvételével vagy eladásával is bármit elő lehet idézni, ahogy ezt láttuk is az említett két papírnál mindkét irányban az elmúlt hetekben.

Plotinus, 3 hónap
Plotinus, 3 hónap
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Furcsa bírság: súlyos kartellbüntetést hozhat akár a családi beszélgetés is

Furcsa bírság: súlyos kartellbüntetést hozhat akár a családi beszélgetés is

Rendkívül aktívak voltak az elmúlt hónapokban az európai uniós és hazai versenyhatóságok, amit jól mutatnak a rekordbírságok, valamint Magyarországon a családi vállalkozások összehangolt piaci fellépése kapcsán hozott GVH döntés is.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Advertisement

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?