Hirdetés
Hirdetés

Drágul az olaj, erősödik a Mol

Fellegi Tamás, 2019. április 08., 21:13

Az OTP ára ma csökkent, az egyesülés előtt álló Mészáros-részvényeké emelkedett. Veszik az Est Mediát, viszont mélypontjához közeledik a Waberer’s.

Stabilan emelkedik az olajár, a Brent 71 dollár fölé került, míg a WTI 64,30 dollárt ér. Ez újabb féléve csúcs, igaz, hogy tavaly év közben tetőtől még messze vagyunk.

Brent olaj
Brent olaj

Az olajár emelkedése a Molnak is jót tett, a papír közel egy százalékkal 3258 forintig emelkedett. Az OTP viszont 0,6 százalékkal gyengült, 12 640 forintig, a Telekom pedig fél százalékkal csökkent 466,5 forintig. Mindennek eredőjeként a BUX alig változott, a nagyobb súlyú papírok ármozgás kiegyenlítette egymást az indexben.

Hirdetés

Emelkedett az Opus és a Konzum: az egyesülés előtt álló két nagy cég 469 illetve 231 forintig drágult. Ugyancsak 2 százalékkal, 127 forintig került feljebb az Est Media, a továbbra is üres, tevékenység nélküli, elvileg semmit nem érő cég.

Gyengült viszont a Waberer’s: 1650 forintos ára már nem sokkal több, mint az eddigi mélypont, pedig az előző hetekben 1850 forintig is felszaladt az ár.

Waberer's
Waberer's

A nemzetközi részvénypiacok ma meg sem mozdultak, a devizák közül is csak a török líra gyengülése említésre méltó, a forint stabilizálódott eurónként 321 körül.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A forint zuhanásának kellemetlen következménye

A forint zuhanásának kellemetlen következménye

A szeptember eddig eltelt része igen gyászosnak bizonyult a forint szempontjából: történetének leggyengébb értékére került az euróhoz képest. A tavaly nyári hasonló esemény után ez már trendszerűséget is jelent, így erősen fékeződik a bérfelzárkózás, ráadásul a cseh és lengyel valutához képest is gyengül a forint, így ők is egyre inkább elhúznak előttünk.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?