Hirdetés
Hirdetés

Drágul az olaj, esik a Konzum

Fellegi Tamás, 2017. július 20., 10:56

Az 50 dollárt közelíti a Brent olaj, az amerikai tőzsdék nagy ugrással ismét új történelmi csúcsokon, a hazai börzén a Konzumban zajlik az időszerűvé vált korrekció, az OTP és a Telekom kisebb mértékben gyengül. Meg sem mozdul a forint, gyenge az angol font, legalábbis az euróhoz képest.

Erőre kapott az olaj, a Brent típus ára ebben a hónapban már másodszor teszteli az 50 dolláros szintet, a WTI 47,30 dollár.

Brent olaj
Brent olaj

A forint békésen megpihent az eurónkénti 306-os szinten, az angol font pedig kitartóan gyengélkedik az euróhoz képest, 1,13 eurót adnak csak egy fontért. A dollárhoz képest már jobb a helyzet a dollár általános gyengülése miatt, az amerikai fizetőeszközből 1,30-at kell adni a sterlingért.

Hirdetés

Tegnap ismét elszálltak az amerikai piacok, az S&P 500 index 2474 ponton zárt, a trend zavartalan. Európában is a vevők vannak többségben: a DAX és a francia CAC-40 egyaránt fél százalék fölötti mértékben emelkedik.

S&P 500
S&P 500

A BUX 0,2 százalék mínuszban van, a fél százalékkal gyengülő OTP-nek és a 0,6 százalékkal lejjebb kerülő Telekomnak köszönhetően. Nagyot esik ma a Konzum: 12 százalékkal van alacsonyabban 1689 forinton. A korábbi, 60-szoros emelkedés után teljesen indokolt egy ilyen korrekció.

Konzum. Meg se látszik még a grafikonon az esés
Konzum. Meg se látszik még a grafikonon az esés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Az üdülési szezon beindultával számos honfitársunk autóval utazik a szomszédos országokba, számukra hasznos információ, hogy a nyaralás célpontjai felé vezető úton mennyit és milyen módon fizethetnek az autópálya-használatért.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?